La Diada de l'Onze de Setembre a la capital del Bages estarà dedicada, enguany, a les Bases de Manresa. L'acte institucional se celebrarà a les 11 del matí a la plaça Onze de Setembre. Els parlaments aniran a càrrec dels comissaris de la commemoració del 125è aniversari de les Bases, Francesc Comas i Jordi Rodó.

L'Ajuntament de Manresa ha recordat, per acord de ple del 18 de juliol del 2013, la simbologia que presidirà l'acte és l'estelada. L'Ajuntament també forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). No hi haurà, doncs, unitat política quant a grups municipals, com els darrers anys. A l'acte també hi haurà una representació del Govern de la Generalitat a la Catalu-nya Central i del Consell Comarcal del Bages.

L'acte s'iniciarà amb un ball d'homenatge a la Diada a càrrec de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages. Es tracta d'una dansa sòbria creada pel coreògraf Joan Serra i el músic Jaume Arnella. Té l'objectiu de manifestar el reconeixement a persones i institucions, i donar la benvinguda.

A continuació hi haurà els parlaments de Francesc Comas i Jordi Rodó, i seguidament el de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Després hi haurà les ofrenes florals de l'Ajuntament, institucions i entitats manresanes que s'hi adhereixin.

Finalment, s'interpretarà Els segadors amb la participació de diferents corals de la ciutat. Hi haurà la Capella de Música de la Seu, el cor parroquial de Sant Josep del Poble Nou, la Coral Eswèrtia, la Coral Font del Fil i l'Orfeó Manresà, dirigides per Antoni Garriga. Per acabar, totes les persones que ho vulguin podran ballar sardanes, amb la col·laboració de sardanistes del Grup Sardanista Dintre del Bosc i del Grup Sardanista Nova Crida.

L'Ajuntament convida les entitats i associacions de la ciutat a participar a l'acte i adherir-se a l'ofrena floral. Per garantir una bona organització, es demana a les entitats que tinguin previst fer-ne, que ho comuniquin com a màxim divendres, dia 8 de setembre, al telèfon 93 8782313 o a l'adreça protocol@ajmanresa.cat.