La Processó de Divendres Sant a Manresa tornarà a recórrer aquest divendres, 30 de març, el centre de la capital del Bages. Com dicta la tradició cristiana, els confrares sortiran pels carrers amb les seves germandats acompanyant el pas d'un Crist o d'una Mare de Déu per recrear la Passió de Jesucrist. Començarà a 2/4 de 9 del vespre i s'acabarà a la mitjanit.

Aquest 2018, la processó de Manresa mantindrà el recorregut principal de les darreres edicions i presentarà una novetat: en el conegut com encuentro hi participaran la Germandat de Nostra Senyora de l'Esperança Macarena, el Pas i Confraria de la Verge de la Bona Mort i el cos de portants del Sant Crist. En canvi, No hi participarà com era habitual la Confraria del Natzarè. Com l'any passat, que es va recuperar després de tres anys sense fer-se, tindrà lloc al final de la Processo, a 3/4 de 12 de la nit, a la Baixada de la Seu, mentre que anteriorment s'havia fet a la plaça de Crist Rei. És el moment en què la Mare de Déu s'inclina davant de Jesucrist.

T'informem del més destacat de la Processó de Setmana Santa a Manresa, amb l'horari i el recorregut inclosos.

Hora d'inici de la Processó de Manresa 2018

A 2/4 de 9 del vespre arrencarà la Processó del Divendres Sant de Manresa, amb inici i final a la Baixada de la Seu passant per diversos carrers de la ciutat. L'encuentro de l'Esperança Macarena, la Verge de la Bona Mort i el Sant Crist tindrà lloc a 3/4 de 12 de la nit, a la Baixada de la Seu, i a continuació, cap a les 12, es farà el final de la Solemne Processó.

Qui participa a la Processó de Divendres Sant?

Desfilaran pels carrers de Manresa aquest divendres 29 de març els Armats de Manresa, la Creu d'Improperis; el Pas i Confraria del Natzarè; l'Associació Reparadora Pius IX (cos de portants del Sant Crist); la presidència de la Processó amb la relíquia de la Santa Espina; la Dansa de la Mort; el Pas i Confraria de la Verge de la Bona Mort; el Pas i Penó de la Confraria de la Verge dels Dolors; el Pas del Sant Sepulcre i Confdraria de la Puríssima Sang del Senyor Jesucrist i el Pas de la Germandat de Nostra Senyora de l'Esperança Macarena.

El recorregut

L'itinerari de la Processó de Manresa d'aquesta Setmana Santa 2018 serà el següent:

L'anada

Baixada de la Seu,

Carrer de Vallfonollosa,

Placeta d'en Creus,

Plaça de la Reforma,

Carrer d'Alfons XII,

Plana de l'Om,

Carrer del Born,

Plaça de Sant Domènec,

Passeig de Pere III,

Plaça de Crist Rei

La tornada:

Carrer d'Àngel Guimerà,

Plaça de Sant Domènec,

Carrer del Born,

Plana de l'Om,

Carrer d'Alfons XII, ç

Plaça de la Reforma,

Placeta d'en Creus,

Vallfonollosa

Baixada de la Seu

Fes clic aquí si vols veure la Processó del Divendres Sant de Manresa de l'any passat en fotos.