En la celebració de la graduació del curs 2017-2018 de l'Escola d'Hoteleria de la Joviat, el juny passat, que va coincidir amb el 30è aniversari del centre, es va atorgar al cuiner manresà Jordi Cruz el Premi al Millor Projecte de Restauració pel restaurant ABaC, que té tres estrelles Michelin. Cruz no el va poder recollir en directe per problemes d'agenda, però es va oferir a visitar l'escola un altre dia. Ho va fer ahir. Al matí, el reconegut xef, que la televisió ha convertit en mediàtic, va visitar l'escola on es va formar. «L'èxit depèn d'un mateix», va assegurar en la seva intervenció.

Cruz va explicar als assistents a l'acte com va ser el seu pas per l'escola d'hoteleria manresana i va donar consells sobre l'ofici i sobre la vida en general. Va parlar de la importància de l'actitud davant la feina i la vida, de tenir una bona predisposició, de tenir ganes d'aprendre, de treballar i de fer la feina ben feta. Va insistir que cal saber què vols ser i tenir passió i il·lusió per aconseguir-ho.

Entre els alumnes i professorat del grau mitjà de Cuina i Serveis, el de Pastisseria i el grau superior de Direcció en Cuina, van assistir a la visita unes 180 persones.

Darrerament, el manresà s'ha prodigat força a la seva ciutat. En la segona edició de la Festa del Tomàquet del Bages va ser l'encarregat d'obrir la programació amb una conferència en què va reptar Manresa a organitzar unes jornades anuals del pa amb tomàquet.