L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la directora de Càritas Arxiprestal de Manresa, Josefina Farrés, han signat tres convenis de col·laboració per al funcionament del projecte de masoveria urbana, per al servei d'acollida social i per al desenvolupament del projecte d'acollida i inserció social «Activa't per viure de l'hort».

Mitjançant aquests convenis, l'Ajuntament de Manresa subvencionara amb 48.000 euros a l'entitat perquè continuï realitzant accions de prevenció i atenció als ciutadans en situació de risc d'exclusió social.

Els objectius del projecte de masoveria urbana, finançat amb 20.000 euros, són facilitar l'accés a l'habitatge a persones en risc d'exclusió social, prioritzant aquells usuaris i habitatges que es troben al nucli antic de la ciutat; i facilitar a aquestes persones l'acompanyament tècnic i social necessari, així com la formació bàsica.

Pel que fa al servei d'acollida, finançat amb 18.000 euros, Càritas Arxiprestal es compromet a atendre els residents de Manresa que el requereixin i a coordinar-se amb els serveis socials d'atenció bàsica per garantir una actuació integral de les persones ateses així com compartir una base de dades unificada amb els serveis socials que identifiqui el tècnic de referència d'aquestes persones ateses. «Activa't per viure de l'hort» és un projecte, al qual l'Ajuntament aporta 10.000 euros, que vol acompanyar persones en situació d'exclusió social en un procés de facilitació de l'aprenentatge en agricultura ecològica i la comercialització en proximitat dels productes agraris.

Càritas es compromet a fer arribar aquest projecte als manresans que ho necessiten, a fer-ne un seguiment i facilitar els mitjans materials i humans per dur-lo a terme. Aquesta acció es finança parcialment amb el projecte Treball als Barris, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, amb fons provinents del ministeri de Treball i Seguretat Social.