L'actual primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de Manresa, Marc Aloy, farà la seva presentació pública a la ciutat com a candidat a l'alcaldia de Manresa per Esquerra Republicana dimecres al teatre Conservatori. L'acte, que s'iniciarà a 2/4 de 8 del vespre, tindrà la participació del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

En paraules de Marc Aloy, l'acte «vol ser punt de partida i un punt de trobada per repensar les polítiques municipals a Manresa», unes polítiques que cal construir des de la ciutat i per a la ciutat, perquè «Manresa és de tots i l'hem de fer entre tots». No en va, el lema que s'ha escollit per a la presentació -i que acompanyarà Esquerra Manresa en tot aquest camí- és el de «Trobem-nos», motor de tot el projecte que liderarà Aloy.

Nascut el 1979 a Manresa, Marc Aloy i Guàrdia és arquitecte. Veí del Centre Històric i amant de la seva ciutat, ha estat sempre vinculat a entitats manresanes: és soci d'Òmnium Cultural i de l'ANC, és membre de Xàldiga -entre altres entitats amb les quals manté contacte- i va ser un dels fundadors de l'espai cultural Via Fora!.

Va començar la seva militància a ERC i a les JERC el 2000 i va ser portaveu de les JERC de Manresa i de la Setena Regió, així com membre de l'Executiva Nacional de les JERC entre el 2001 i el 2003. També va ser president de l'executiva d'ERC Manresa entre el 2013 i el 2015. El maig passat va ser escollit en assemblea alcaldable.