La propietària de la taverna Pulpalia, Diana Ferreiro, servia ahir al vespre amb màniga curta. «No recordo una Fira de l'Aixada amb unes temperatures tan agradables», explicava. Fa deu anys que munta la seva cuina ambulant a Manresa per la fira i assegura que aquesta ha estat l'edició que més plats ha servit amb diferència. Les agradables temperatures, gairebé primaverals, han propiciat que els visitants mengessin a les tavernes instal·lades al nucli històric.

En el cas de Ferreiro, habitualment instal·lava la taverna a la plaça Milcentenari, i aquest any ho ha fet a la dels Infants. «Som en una zona més transitada i això també hi ha influït», afirmava. No era l'única que no va parar de treballar durant tot el cap de setmana. A la taverna de la plaça Major, la del costat de l'escenari, explicaven el mateix. «Ha estat un cap de setmana en què no hem parat ni una estona perquè molta gent volia menjar a fora», deia la responsable, Núria Giralt.

Ahir al vespre, fins i tot, les temperatures propiciaven que la gent s'assegués a l'aire a lliure a menjar. Una imatge que no és del tot habitual al febrer. Els restaurants i cafeteries del centre tampoc han parat durant els dos dies de fira (i en fan un bon balanç), però els responsables de la majoria de negocis han copsat que no hi ha hagut la massificació d'altres anys. Assenyalaven que el bon temps i la nova distribució dels espectacles podrien haver propiciat que la gent mengés més a l'aire lliure.