L'estació d'autobusos de Manresa tornarà a obrir més hores els caps de setmana a partir d'aquest diumenge, 3 de març. D'aquesta manera es recuperarà l'horari que hi va haver fins al novembre passat. Va ser llavors quan l'empresa que gestiona l'estació mitjançant una concessió de la Generalitat, el Grup Sagalés, va prescindir del vigilant que hi havia, va instal·lar càmeres i va escurçar per davant l'horari d'obertura dels caps de setmana per fer-lo coincidir amb el del bar de l'estació.

Abans del canvi, l'horari era el mateix de dilluns a diumenge (de les 5 del matí a les 11 de la nit). Ara, els diumenges l'estació obrirà a les 9 del matí en lloc de 2/4 de 12, com s'ha fet en els darrers mesos coincidint amb el bar, però continuarà tancant a les 9 del vespre, és a dir, un parell d'hores abans del que ho feia quan hi havia vigilant. Els dissabtes l'horari es mantindrà com fins ara, de les 6 del matí a les 9 del vespre.

Alguns usuaris es van queixar a Regió7 (vegeu edició del 12 de desembre) que amb l'estació tancada no podien fer ús del lavabo -els caps de setmana s'ha d'entrar a l'estació pel bar si es vol accedir al vàter-, que no hi havia ningú a qui demanar informació i que havien d'esperar el proper autobús a la intempèrie.

Ricard Costa, director de Castellà (empresa del Grup Sagalés), ha assegurat a aquest diari que «no hem rebut més queixes des de llavors, però hem decidit ampliar de nou l'horari per donar servei als usuaris i també als conductors que fan els trajectes de les primeres hores del dia». Costa va admetre el desembre en declaracions a aquest diari que alguns passatgers s'havien queixat que els diumenges l'estació no estigués oberta fins al migdia i va detallar que estaven estudiant canviar l'horari per resoldre aquesta situació. «Encara que no haguem rebut més queixes, està clar que més recursos són solucions», ha valorat el director.

Es cobrirà amb personal intern

L'ampliació de l'horari de l'estació els caps de setmana es cobrirà, segons Costa, amb personal intern del Grup Sagalés. L'empresa no ha especificat per quins motius es va decidir prescindir del vigilant i instal·lar càmeres de videovigilància, però sí que ha traslladat en més d'una ocasió que l'objectiu és «evitar problemes a l'interior de l'estació a la nit».

Malgrat que hi ha busos que fan trajectes ben entrada la nit, quan es va prescindir del vigilant, en lloc de tancar l'estació a les 11 de la nit, es va començar a fer a les 9 del vespre dissabtes i diumenges.