El recompte dels vots nuls de les eleccions municipals de Manresa no ha canviat pràcticament res del resultat final i ha confirmat la victòria d'ERC sobre Junts per Manresa per 10 vots, un menys dels que van anunciar-se el mateix diumenge a la nit. Després del lent recompte (causa de problemes amb el programari informàtic), Junts per Manresa ha sumat dos vots, el PSC dos més i ERC un altre.

Al jutjat número 7 de Manresa s'ha fet aquest dimecres al matí el recompte oficial de vots de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Amb uns minuts de retard, ja que l'hora d'inici prevista era les 10 del matí, ha arrencat la vista, que s'ha fet de forma pública i ha durat unes 3 hores, amb representants de pràcticament totes les formacions que es van presentar a les municipals, alguns dels quals acompanyats de representants legals. Junts per Manresa ha demanat el recompte un a un de tots els vots nuls, 112 en total.

Aloy: «Feia 80 anys que ERC no guanyava unes eleccions a Manresa»

Aloy: «Feia 80 anys que ERC no guanyava unes eleccions a Manresa»

La Junta Electoral de Zona està formada per tres jutges i representants dels dos partits polítics més votats a les darreres eleccions generals. Presideix la vista la jutgessa degana de Manresa, Sílvia Mañas. A quarts d'11 els membres de la junta estan redactant l'acta de la sessió. Les caixes amb tots els documents electorals ja són dins de la sala.

Aquest recompte serà el que es considera vàlid a tots els efectes. Pot durar fins a 3 dies, fins divendres, pel fet que s'han de comptar els vots de tots els municipis que pertanyen a la Junta Electoral de Zona. Un cop finalitzats, es proclamaran els resultats definitius i oficials, que es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i sobre la base d'aquests resultats s'expediran les credencials els regidors.

Marc Aloy entoma «la responsabilitat de formar govern»

Amb les xifres sobre la taula, Aloy ha negat que hi hagi cap «empat tècnic» i entoma «la responsabilitat de formar govern». Aquesta tarda s'ha convocat una assemblea amb els militants per debatre els moviments que ha de seguir el partit per formar govern. A partir d'aquí es començaran els contactes amb les formacions i la primera reunió serà amb Junts per Manresa.