La Diada de Catalunya arriba enguany marcada per les divergències entre els partits independentistes que els seus líders s'han encarregat de fer paleses els darrers mesos amb les seves declaracions. La manca d'unitat percebuda per la ciutadania fa que l'assistència a la manifestació de l'onze de Setembre sigui encara a hores d'ara una incògnita.

Malgrat tot, des de les seccions d'ERC i el PDeCAT de Manresa reivindiquen el pacte de govern local com a exemple de relació «fluida i eficient» entre els dos partits. Ramon Fontdevila (ERC) i Josep Maria Fius (PDeCAT) admeten diferències en les línies estratègiques que vol seguir cada formació, i reconeixen que els dubtes que generen aquestes discrepàncies poden transmetre la sensació que la ciutadania de Catalunya està «cansada», però creuen que la gent tornarà a sortir avui al carrer i que la reclamada unitat arribarà per fer front a la sentència del judici de l'1-O.

Fontdevila i Fius també defensen la bona entesa dels partits a Manresa amb les entitats sobiranistes, l'ANC i Òmnium Cultural, i entenen, diuen, la pressió que han fet als partits perquè trobin una via comuna cap a la independència, ja que és «el seu paper». A més, els dos presidents neguen que s'hagi deslegitimat l'1-O.