L'entitat ecologista Meandre ha fet públic un comunicat en el qual assegura que ha exposat a l'Ajuntament de Manresa «la perillositat que comporta actualment la discontinuïtat del camí rural de Rajadell» per als caminants i ciclistes que l'utilitzen cada dia.

Per a l'entitat, un camí que hauria de connectar de forma contínua, amable i segura el sector del Pont Nou i del Congost amb els Plans de la Torre Lluvià i els camins de la falda de Collbaix «és avui un camí discontinu i perillós». Per aquest motiu, l'entitat ha demanat directament a l'alcalde, Valentí Junyent, «la segregació del camí de vianants fins a la cruïlla del camí de la Torre Lluvià».

Per als ecologistes, l'abundant trànsit de tota mena de vehicles, també camions, posa en dubte la seva consideració de camí rural i, a més, «en alguns trams s'obliga el caminant a xafar l'asfalt, glaçat a l'hivern, i amb greu perill de ser atropellat a causa de l'enlluernament provocat per les postes de sol que pateixen els conductors que van en direcció a Rajadell».

Un altres punts que es van tractar en la reunió amb l'alcalde va ser el projecte del parc fluvial del Cardener.

Sense projecte de parc fluvial

Segons Meandre, aquesta promesa electoral «no té encara el necessari projecte global que es demana de fa temps» i afegeix que, «malauradament, sembla que, en el projecte Vies Blaves de la Diputació, el tram del terme de Manresa, un dels més poblats i potencialment més utilitzat, serà dels últims a executar, si Manresa no es fa valdre».

L'entitat sí que es mostra satisfeta que el pressupost del 2020 es prevegi, «per fi, l'enrunament de la discoteca La Carpa del Riu i l'adequació i ordenació del parc de Josep Vidal». Consideren que és «una bona nova per la continuïtat del passeig del Riu en l'àmbit urbà i per als alumnes de la Joviat, que podran gaudir d'aquest espai. També, aviat, l'Agència Catalana de l'Aigua arrancarà el canyissar del tram que va de la rotonda al pont petit fins a tocar del terme de Sant Joan, i així es crearà l'esperada continuïtat amb el poble veí», diuen.