El manresà Cesc Escolà forma part de l'equip de professors de la nova edició d'Operación Triunfo (OT), que s'estrenarà diumenge a La 1 de TVE. Aquest dijous se n'ha fet la presentació.

Escolà, que serà l'entrenador de fitness dels 'triunfitos' és graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport amb un màster universitari en Formació del Professorat. Acumula sis anys d'experiència com a Fitness Trainer en gimnasos de Barcelona. A més a més, és professor i tutor del grau Superior de Condicionament Físic.

El seu objectiu al programa serà transformar la condició física dels setze concursants per tal que prenguin consciència de la seva força i donin importància als bons hàbits alimentaris.

La nova edició s'ha presentat amb la promesa de tenir el «millor càsting» de la seva història, una mecànica més exigent i més emoció a les gales. Hi ha novetats en el claustre de professors, com la d'Escolà; en el jurat, que s'ha renovat completament (hi torna 15 anys després la cantant Nina, primera directora de l'acadèmia; la cantant i compositora Natalia Jiménez; el director de la Cadena 100, Javier Llano, i el músic Javier Portugés «Portu»); i en la mecànica del concurs.

La directora de l'Acadèmia, Noemí Galera, ha subratllat que els concursants «estan molt preparats, tenen personalitats molt marcades i molts d'ells ja composen i tenen molt clar cap a on volen anar». Per part seva, la directora d'Entreteniment de TVE, Toñi Prieto, ha assegurat que el càsting és «brillant» i que «tenen unes històries personals, emotives, properes i una professionalitat que impactarà. Cap dels concursants no deixarà indiferent».

El director de Gestmusic, Tinet Rubira, ha dit que «volem que sigui un programa viu i el públic tingui ganes de veure'ns perquè fem coses diferents».

Canvi en les nominacions

Una de les principals novetats és la mecànica del concurs, que no tindrà límit de nominats, així que a cada gala podran ser seleccionats per l'expulsió tots els concursants. Per altra banda, el participant que sigui escollit com a favorit pel públic deixarà de comptar amb el privilegi d'evitar la nominació, a canvi d'altres avantatges com triar cançó o company.