A Itàlia van morir ahir 41 persones a causa del coronavirus, segons va informar el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli. Fins ahir a la nit, ja hi havia hagut 148 decessos.

A hores d'ara, el total de persones positives pel Covid-19 a tot el país són 3.296. La majoria dels casos positius es registren a la regió de la Llombardia, al nord del país, amb 1.777, i 98 morts. Borrelli va assegurar que tots els morts de les últimes hores eren persones «fràgils», amb patologies prèvies i que tenien entre 66 i 94 anys. Itàlia va tancar ahir les escoles, instituts i universitats de tot el país.

Per altra banda, les autoritats sanitàries britàniques van confirmar ahir la mort del primer pacient pel coronavirus al Regne Unit. Es tracta d'una persona d'edat avançada. Tenia problemes de salut previs i va donar positiu en la prova, segons va informar en un comunicat un portaveu del sistema públic de salut del comtat anglès de Berkshire, a l'oest de Londres.

Aquesta font va rebutjar oferir més detalls sobre la identitat de la víctima per respectar la privacitat de la família. A final del mes de febrer, un ciutadà britànic va morir al Japó després de resultar afectat pel virus durant la seva estada en el creuer Diamond Princess.