El propietari del Frankfurt Cal Xavi de Manresa, Xavi Pallarès, explica que amb les noves normes a les quals s'ha de sotmetre l'establiment a l'hora d'obrir «tenim més feina i podem atendre menys clients» i es queixa d'una normativa que «qui l'ha fet no ha treballat mai en hostaleria i deixa molts buits legals».

En el seu cas, més feina significa, per una banda, totes les tasques de desinfecció de taules i cadires cada cop que hi ha un canvi de clients, però també tot un seguit de detalls que a primera vista podrien semblar imperceptibles. Són un frankfurt i serveixen el client a la taula però abans era cada client qui es posava les salses al seu gust. «Ara ho hem de portar preparat de la cuina, el mateix passa amb l'oli o la sala i tampoc podem tenir els tovallons a la taula i cada cop que un client en vol, l'hi hem de portar, i això ens fa perdre molt de temps.

D'altra banda, explica que en comptes de les 20 taules exteriors que tenia, ara en té 15 i l'interior del local està tancat. Ell ha fet la reducció enmig de dubtes que fins ara ningú li ha aclarit. «Si abans ja tenia dos metres de distància entre les taules, ara puc tenir les mateixes a dos metres i mig o també he de reduir l'aforament a la meitat?», es pregunta.

També explica que han obert els lavabos perquè és un servei que ofereixen als clients i que els desinfecten, encara que això li genera també dubtes perquè només es poden obrir les terrasses.

Pel que fa a l'acumulació de grups en poc espai, diu, que hi estan a sobre encara que costi està pendent de tantes coses noves. De totes maneres, afirma que «la gent és conscient de la situació, s'espera que ho netegem tot i té la paciència per adaptar-se».