La celebració de la beatificació dels màrtirs caputxins Benet de Santa Coloma de Gramenet, Domènec de Sant Pere de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona, que morir assassinats a Manresa el 1936, prevista pel proper 14 de novembre a la Basílica de la Seu de Basílica de la SeuManresa, ha quedat ajornada per l'actual situació de pandèmia. El bisbe de Vic, juntament amb els Frares Caputxins de Catalunya, que han promogut la beatificació, han decidit que, en el context actual, era prudent posposar la celebració, sense -de moment- poder fixar una nova data.

Com en totes les celebracions religioses que s'estan duent a terme els darrers mesos, s'havia previst aplicar les mesures de distanciament i higiene establertes. Però, en el context sanitari actual, s'ha considerat que era més prudent evitar actes que afavoreixen la mobilitat i la concentració de persones, com reclamen les autoritats sanitàries.

La decisió també s'ha pres atenent a les limitacions de mobilitat durant el cap de setmana per prevenir el contagi de la covid-19. Les restriccions actuals permeten el culte religiós reduint l'aforament al 30% de la capacitat del temple, però limiten l'assistència de fidels de fora de Manresa.

En el moment que les condicions sanitàries millorin, s'estudiarà una nova data per a poder celebrar la cerimònia de beatificació.