Dissabte vinent, a les 11 del matí, el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, havia de presidir a la Seu de Manresa, en nom del papa Francesc, la celebració de la beatificació dels màrtirs caputxins Benet de Santa Coloma de Gramenet, Domènec de Sant Pere de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona, que van morir assassinats l'any 1936 a Manresa. No podrà ser. L'acte s'ha ajornat sense data per l'actual situació de pandèmia.

El bisbe de Vic, juntament amb els Frares Caputxins de Catalunya, que han promogut la beatificació, han decidit que, en el context actual, era prudent posposar aquesta celebració religiosa. Com en totes les que s'estan duent a terme els darrers mesos, s'havia previst aplicar les mesures de distanciament i d'higiene establertes. Però, en el context sanitari actual, s'ha considerat que era més prudent evitar actes que afavoreixen la mobilitat i la concentració de persones, tal com reclamen les autoritats sanitàries. La decisió també s'ha pres atenent a les limitacions de mobilitat durant el cap de setmana per prevenir el contagi de la covid-19. Les restriccions actuals permeten el culte religiós reduint l'aforament al 30% de la capacitat del temple, però limiten l'assistència de fidels de fora de Manresa. Tan bon punt les condicions sanitàries millorin, s'estudiarà una nova data per celebrar la cerimònia de beatificació.

La Secretaria d'Estat del Vaticà va anunciar el maig passat la data i el lloc per a la beati?cació dels tres màrtirs caputxins.