La Fira de Santa Llúcia, que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de desembre, es concentrarà enguany a la baixada i a una part del parc de la Seu, on s'habilitarà un recinte tancat, amb control d'accés i aforament limitat a 220 persones. Es tracta d'una proposta que serà eminentment comercial, ja que no es farà cap de les activitats paral·leles que ja eren tradicionals, com ara el tió gegant, el trenet, els conta contes o els tallers. L'horari de la fira serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.

L'organització —a càrrec de la Regidoria d'Indústria, Comerç i Activitats de l'Ajuntament de Manresa, i amb la col·laboració de la Fundació Turisme i Fires de Manresa— ha apostat per la baixada i el parc de la Seu per motius de seguretat relacionats amb la covid-19, i també per permetre que els restauradors de la plaça Major —punt neuràlgic de les fires d'altres anys— puguin mantenir les seves terrasses obertes durant tot el cap de setmana. Als carrers del Barri Antic, es farà dinamització de decoració nadalenca complementària "per tal de reforçar la fira, indicar-ne la ubicació i convidar els visitants a fer un recorregut ampli per tot el barri, tot convidant-los gaudir amb el comerç i la restauració que ofereix", ha explicat la regidora d'Indústria, Comerç i Activitats , Núria Masgrau.

En total, el recinte podrà encabir 34 parades, que estaran relacionades amb productes nadalencs. En aquests moments, ja hi ha 31 parades confirmades, amb la qual cosa l'Ajuntament espera que s'acabarà de fer el ple. Els interessats tenen temps fins al 9 de desembre per apuntar-s'hi.

Les sol·licituds i les instàncies es poden descarregar a la web de Fira Manresa i a la de Fira Manresal'Ajuntament. Cal enviar-les a santallucia@ajmanresa.cat. També es pot trucar al 93 877 63 13, de 9 del matí a 2 del migdia.

Es manté l'ofrena de ciris a la Seu

A banda de la fira, diumenge 13 de desembre es farà a la Seu la tradicional ofrena de ciris a Santa Llúcia. S'hi accedirà pel mateix recinte de la fira. Un cop dins de la basílica, la Seu en farà el control d'accés.