A data d’avui, dimarts 12 de gener, hi ha 24 persones ingressades a les unitats d’aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19 de l’Hospital de Sant Andreu.

El 5 de gener hi havia, també, 24 persones ingressades a les unitats d’aïllament. Des d’aleshores dues persones han mort a causa de l'epidèmia -el total de víctimes mortals des del març és 103-, onze persones han ingressat, nou pacients han rebut l'alta cap al seu domicili, dues persones han deixat ser ser positives per presència del virus i dues persones ingressades han donat positiu i han estat traslladades a les unitats d’aïllament.

Les dades acumulades a les unitats d’aïllament de l’Hospital de Sant Andreu des del 15 d’octubre són:

  • Xifra acumulada d’ingressos: 180
  • Xifra acumulada d’altes: 73 (5 a residència, 67 a casa i 1 alta hospitalària).
  • Xifra acumulada de defuncions: 39
  • Xifra de persones ‘negativitzades’: 44

L’Hospital de Sant Andreu és un centre d’atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l’hospital d’aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d’allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d’edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.

Sant Andreu Salut informa públicamet de la xifra de pacients a la Unitat d’Aïllament per covid-19, de la xifra acumulada d’altes i de la xifra acumulada de defuncions únicament un cop per setmana, generalment els dimarts.