La Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa considera que el darrer ple municipal «va certificar la mala praxi política de l'equip de govern municipal d'ERC i Junts x Manresa» en relació a l'afectació urbanística a la residència de la Font dels Capellans.

Recorda que el govern municipal va presentar una esmena de substitució el mateix dia del ple «per evitar que fos votada la proposició de la moció que vam elaborar conjuntament l'Associació de Gent Gran de la Font dels Capellans i la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran, amb el suport dels tres grups municipals de l'oposició (PSC, Fem Manresa i Ciutadans)».

D'aquesta manera, només es va poder votar l'esmena de substitució, que va ser elaborada per ERC i Junts x Manresa, i que lògicament van guanyar perquè tenen la majoria de la representació política municipal.

La Plataforma considera que l'acció va «palesar, una vegada més, la seva nul·la voluntat política per rectificar un nyap urbanístic que l'Ajuntament en el seu dia va dissenyar i va aprovar. Amb aquesta pràctica política van evitar haver de contestar públicament les nostres demandes i reconèixer la seva manca de voluntat per solucionar un problema que ells mateixos han originat».

Sense resposta al referèndum

Per a la Plataforma, «aquest Ajuntament a qui tant li agrada parlar de participació ciutadana, la defuig sistemàticament quan es plantegen qüestions que no són del seu grat. D'aquesta manera amb la seva esmena de substitució van eludir haver de contestar a la nostra petició d'efectuar una consulta popular (referèndum) tal com queda recollit en el reglament de Participació Ciutadana».

Des del seu punt de vista, «aquest govern municipal tem l'augment del rebuig social envers la seva proposta urbanística que afecta greument el pati de la Residència Assistida de la Font dels Capellans i per aquest motiu ignora la petició d'escoltar als ciutadans. Quan els convé, diuen que estan al servei de la ciutadania, però quan preveuen un resultat negatiu a les seves pretensions aleshores queden desemmascarats i apareix el seu veritable tarannà participatiu».

Insisteix que, tal com queda recollit en la moció que el Casal i la Plataforma van presentar al ple, les explicacions públiques donades per l'alcalde Marc Aloy i el regidor d'Urbanisme David Aaron López «no es corresponen amb la realitat i són insostenibles ja que expliquen parcialment els que els interessa per poder justificar el nyap urbanístic projectat. La seva inacceptable actitud només serveix per provocar confusió entre la ciutadania. Les mitges veritats formen part del seu lèxic polític».

Tant el Casal com la Plataforma defensen que ofereixen alternatives urbanístiques totalment viables per solucionar el problema. «Tot el contrari, ERC i Junts x Manresa només accepten la seva pròpia proposta i rebutgen qualsevol altra alternativa. Parlen molt de dialogar però només practiquen el diàleg quan no es discrepa del seu discurs polític». Manifesten que la prova evident està en el contingut de l'esmena de substitució, el document que van confeccionar i ells mateixos es van aprovar, i que «dona per fet que la seva proposta és inamovible.

En resum, la Plataforma considera que «aquest és el model esbiaixat de participació ciutadana i de diàleg que té l'actual equip de govern municipal (ERC i Junts x Manresa) i del qual «en discrepem totalment».