El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya ha fet públic un comunicat en el qual expressa tot el seu suport a les professionals que treballen en els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, després «de les greus acusacions que han fet certes entitats en relació a la tasca que desenvolupen aquestes professionals».

L'entitat col·legial assegura que «un cop més, les professionals d'aquests serveis s'han convertit, de forma injusta, en el centre de les crítiques per part de famílies i persones que estan patint situacions molt complicades i de les entitats que les recolzen».

Segons el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, existeixen uns problemes estructurals a la nostra societat, en matèria d'habitatge i en altres àmbits, que, a més, s'han vist agreujats per la pandèmia de covid-19. Però considera que la responsabilitat de donar una solució a aquestes problemàtiques és de les administracions corresponents.

Assegura que es tracta d'una responsabilitat política i no pot ser que aquest malestar recaigui en les professionals que estan en primera línia i donen la cara davant de les i els usuaris dels serveis.

Demana que es posin límits

El Col·legi considera que «s'han de posar límits i exigim a les administracions contractants que es defensi i s'adoptin les mesures necessàries per protegir aquestes professionals».

En el comunitat s'assegura que en aquests temps difícils, les treballadores de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa «han estat i estan al peu del canó, al costat de la ciutadania, fent una feina d'acompanyament i de suport, i ho fan seguint els principis d'igualtat i equitat de la professió, sense discriminar per l'origen o procedència de les persones que atenen».

El Col·legi subratlla que es tracta d'una feina que, val a dir, s'ha incrementat de forma significativa i que no sempre poden fer en les millors condicions ni amb els recursos adients, però, «en cap cas, es pot posar en dubte la seva professionalitat, compromís i esforç per tal de millorar les condicions de vida de la ciutadania».