Aquesta tarda, al voltant de les 17.30 h ha tingut lloc a plaça Sant Domènec, l'encesa dels llums de Nadal de la ciutat, amb la presència de l'alcalde de Manresa i part de l'equip de govern. L'acte ha concentrat força afluència i ha estat acompanyat per la inauguració de la pista de gel de 300m2 amb una exhibició de patinatge, que tot i que ja funciona des d'ahir, avui s'ha fet oficial la seva obertura. Tot això va acompanyat de 50 parades a la Fira de Sant Andreu i 14 atraccions i tres parades complementàries als Trullols.

Inauguració de la pista de patinatge a Sant Domènech aquesta tarda G.C.

Aquesta tarda els carrers de Manresa s'omplen amb força afluència, tot i que encara lluny de l'època pre covid. Alguns punts com la plaça Sant Domènec on hi ha ubicada la pista de gel o plaça Crist Rei on hi ha l'estructura de l'àngel lluminós, són alguns dels llocs on més presència de gent hi ha hagut.

Plaça Crist Rei aquesta tarda a Manresa G.C.

Les parades de la Fira de Sant Andreu, que organitza la UBIC, han començat a instal·lar-se aquesta setmana al Passeig i ahir ja n’hi havia alguna que va obrir, tot i que serà aquest matí, a les 8, que han de quedar preparades del tot. S’hi estaran tot el cap de setmana. N’hi ha 50 repartides des de la plaça de Sant Domènec a la de l’Onze de Setembre. De les 50, 30 són d’artesania. Són ubicades a Crist Rei, a Sant Domènec i al tram del Passeig davant de la Xixonenca. Són parades que la UBIC ha prioritzat tenint en compte que tinguin el carnet d’artesà de la Generalitat.

Inauguració de la pista de gel a Sant Domènec

Inauguració de la pista de gel a Sant Domènec Gemma Camps

Fins al 16 de gener

La pista de gel era previst que comencés a funcionar abans-d’ahir però la pluja ho va impedir i no ho va fer fins ahir a la tarda. L’any passat no n’hi va haver a causa de la covid, de manera que són moltes les persones que l’esperen amb candeletes. Estarà oberta fins al 16 de gener, de 5 de la tarda a 9 del vespre –al matí obrirà per a les escoles i grups amb cita prèvia, que caldrà que s’adrecin a la UBIC trucant al 93 872 93 15 o a ubicmanresa@ubicmanresa.com. En aquesta edició, com a novetat, l’empresa responsable, N-Ice, preveu compensar les emissions de CO2 que genera el funcionament de la instal·lació destinant una part dels beneficis a una de les accions que hi ha al mercat per absorbir C02. L’entrada per patinar costa 7 euros –amb descomptes per a les escoles i els clients dels comerços associats– i el dia 15 de gener a les 6 hi haurà un sorteig entre les persones que hagin anat a patinar, que, si volen, tenen una hora d’aparcament gratuït als pàrquings Puigmercadal, Centre Històric i Quatre Cantons.

A banda dels 25 carrers il·luminats per les associacions comercials amb el suport municipal, el consistori destina 17.696 euros (IVA inclòs) a posar un arbre de Nadal de 12 metres a la plaça Major, a il·luminar l’edifici consistorial, a posar un megatòtem de 8 metres a la Plana de l’Om, un Àngel de 10 metres d’alçada a Crist Rei i un passadís de 30 metres de llargada a Sant Domènec.

A banda, enguany, les rotondes a l’entrada de la ciutat –Sant Marc, Prat de la Riba, Bonavista i plaça de la Creu– s’il·luminaran de nou a través d’un conveni específic signat amb Guixés Energia.

Hi ha il·luminats carrers, places, rotondes, edificis i polígons

Són: places Infants i Europa, Joc de la Pilota, plaça i carrer del Carme, Sobrerroca, Cap del Rec, Sant Miquel, Nou, Born, passeig de la República, Vilanova, Urgell, Gispert, Jaume I, Muralla de Sant Domènec, primer i segon tram del Passeig, Carrió, Casanova, Àngel Guimerà, carretera de Vic i carrer Barcelona. També als Trullols i a Bufalvent, a la plaça Major, a l’edifici consistorial, Plana de l’Om, Crist Rei, Sant Domènec i rotondes Sant Marc, Prat de la Riba, Bonavista i Creu.