Els primers dies de gener mantenen als centres assistencials de Manresa en la mateixa situació que el mes de desembre de més d'un mort al dia a causa de l'epidèmia. La darrera setmana han perdut la vida 9 persones, 5 de les quals a Althaia i 4 a Sant Andreu.

Amb aquestes, el nombre total de defuncions als centres assistencials de la ciutat puja a 516, de les quals 366 a Althaia i 150 a sant Andreu.

Des de l'1 de desembre hi ha hagut 43 víctimes mortals: 8 cadascuna de les tres primeres setmanes, 10 la del 28 de desembre i 9 durant els darrers 7 dies.

Una altra notícia dolenta és que els ingressats són 103 quan la setmana anterior van ser 98. Així que si fa una setmana informàvem d'una petita reducció en el nombre d'ingressats als centres assistencials de la ciutat i formulàvem el desig que no fos una baixada puntual sinó l'inici d'una tendència, les darreres dades mostren un altre repunt d'ingressos.

Encara pitjor és que el nombre d'ingressats a l'UCI continua augmentant i avui n'hi ha 16

La setmana passada hi havia 13 persones ingressades amb necessitats de cures intensives, el mateix nombre que la setmana anterior. Així que la pressió de la covid a la unitat de cures intensives ja era molt alta i s'ha incrementat.

Pel que fa a les altes han passat de 3.282 comptabilitzades la setmana passada a 3.346, una diferència de 64 i totes elles concentrades a Althaia, perquè a Sant Andreu no se n'ha donat cap la darrera setmana.