Deu persones moren a Althaia i Sant Andreu per covid la darrera setmana

El nombre d'ingressats baixa lleugerament de 104 a 98 en set dies

Imatge de l'UCI de la Fundació Althaia

Imatge de l'UCI de la Fundació Althaia / Arxiu/Mireia Arso

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Deu persones han perdut la vida als centres assistencials de Manresa a causa de l'epidèmia durant la darrera setmana. Han estat cinc defuncions a Sant Andreu i cinc a Althaia, que eleven el total als centres assistencials de la ciutat a 507.

És la xifra més alta després de tres setmanes amb vuit defuncions cadascuna d'elles a causa de l'epidèmia. Això vol dir que 34 persones han perdut la vida en 28 dies, més d'una al dia, i que l'afectació augmenta encara més.

El nombre d'ingressats que hi ha hores d'ara als hospitals de Manresa és de 98, sis menys dels 104 que hi havia fa una setmana.

Es tracta d'una petita reducció, però significativa si es té en compte que la xifra setmanal d'ingressats ha anat augmentant durant set setmanes seguides.

Amb un volum d'ingressats d'un centenar caldrà veure els pròxims dies si és una reducció puntual o la tendència és, finalment, cap al descens d'ingressos.

De moment, cal dir que dels ingressats hi ha 13 a l'UCI, el mateix nombre que fa una setmana. L'anterior n'hi havia 12. Així que la pressió de la covid a la unitat de cures intensives és molt alta.

La dada acumulada des del març del 2020 d'altes a pacients ingressats és de 3.052.