El correfoc de Manresa celebrava 40 anys aquest dilluns i, el que havia de ser una jornada festiva, va començar amb la vista posada al cel i molta preocupació. La pluja va estar a punt de suspendre la festa i no va ser fins a 2/4 de 10 del vespre, l'hora en què havia de començar, que els organitzadors, Xàldiga i Protecció Civil van acordar no ajornar-la i començar una hora més tard. A les xarxes, la celebració s'ha viscut amb emoció per poder recuperar un dels actes grans de la Festa Major de Manresa, alhora que hi ha qui li ha posat un toc d'humor a la situació quan semblava més complicada.

És el cas de Guillem Hernandez, per exemple, que davant la suspensió del correaigua, que havia de donar el tret de sortida a la Festa Major, i l'amenaça d'ajornament del correfoc, feia broma. Pocs minuts abans de l'hora prevista d'inici de la festa i amb els carrers visiblement mullats afirmava que "a Manresa diuen que al final fan correaigua".

Però el perill de suspensió i la manca de pirotècnia fixa, que va mullar-se, no han eclipsat la festa. @JoanCampru, per la seva banda, compartia la seva instantània d'"estrena de correfoc" i explicava que tot i l'aigua inicial, la festa va ser "brutal". Ho feia lluint la indumentària que és habitual en ocasions com la d'anit: barrets, mocadors a la cara i roba que permeti protegir-se de les espurnes.

L'alegria dels assistents va omplir els carrers del Barri Antic, un fet que va quedar evidenciat amb alguns dels vídeos de la jornada compartits a les xarxes. Les ganes de Festa Major van apoderar-se dels allà presents, que van gaudir amb un foc que omplia els carrers d'olor a pólvora, fum i moltes ganes de passar-s'ho bé.

Les espurnes i els participants del correfoc van anar omplint a poc a poc els carrers de la ciutat. Les ganes de celebrar el 40è aniversari d'una de les festes més destacades de la ciutat no van deixar indiferent els veïns de la zona, que compartien a les xarxes la forma en què ells també gaudien del foc, encara que fos a la distància. És el cas de Valentí Rossell, que ensenyava com es va viure una "pluja de foc a la plaça d'en Creus".

Entre els centenars de persones que van viure el correfoc hi havia l'alcalde de Gironella, David Font, i el regidor del mateix ajuntament i conseller comarcal del Berguedà Lluís Vall. El batlle explicava que era el primer any que hi anava i donava l'enhorabona a Manresa Cultura i Xàldiga per la feina feta. "Realment una multitud de gent vibrant a la plaça i gaudint, de nou, del foc manresà", explicava. Així, il·lustrava la seva experiència amb imatges tant del foc omplint la plaça Major com funa amb una foto l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.

També era el primer any de @juudbuu, qui després de viure l'experiència, assegurava que acabava la festa amb "mil ganes de tornar-hi".

Fos el primer cop que la vivien o no, diferents usuaris es desfeien en afalacs cap a una festa que va portar diables, dimonis i bestiari de Xàldiga pels carrers del Barri Antic.

I després d'una nit plena d'emocions, la pólvora va obrir pas a l'eufòria i la música va fer vibrar la plaça Major fins a la matinada.