Ella és la Càndida, la dona que va commoure el públic del concert de Buhos a Manresa

Acompanyada del seu net, aquesta manresana va convertir-se en l'estrella de l'espectacle de dissabte en el marc de la Festa Major al carrer Sallent

La Càndida, la dona que va commoure el públic del concert de Festa Major de Buhos

Per veure aquest vídeo, subscriu-te a Regio 7 o inicia sessió si ja ets subscriptor

Subscriu-te

Ja ets premium? Inicia la teva sessió aquí

Oscar Bayona

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

La Càndida va convertir-se en tota una estrella durant el multitudinari concert de Buhos de la Festa Major de Manresa de dissabte passat al carrer Sallent. El responsable n'és el vocalista del grup, Guillem Solé. El moment de fama d'aquesta manresana va arribar quan l'artista va parar el concert sorprès de la presència d'una persona entre el públic de primera fila que no s'ajustava al perfil de la resta d'assistents. Entre grups de gent jove i famílies hi destacava una dona gran amb un esperit que desbordava vitalitat i que no estava disposada a perdre's res.

Ella mateixa va explicar al cantant que es deia Càndida, que tenia 88 anys i que era veïna del barri de les Escodines de Manresa. Portava els cabells curts i grisos, un conjunt floral i un penjoll de color rosa. Anava acompanyada del seu net i, tot i haver passat desapercebuda fins al moment, va acabar convertint-se en un reclam.

La banda va interactuar breument amb ella i va seguir amb el concert, tanmateix, no va passar inadvertida entre el públic. Minuts després de la primera conversa, Solé va explicar que la banda sol regalar samarretes del seu marxandatge entre el públic. Normalment, les llancen i el més ràpid a agafar-la pot quedar-se-la. A Manresa, però, el sistema va canviar.

El públic, quan el grup va mostrar una de les samarretes, va començar a corejar de forma espontània el nom de la Càndida i la banda va entendre que aquella gran massa de gent havia decidit que ella era qui havia d'endur-se l'obsequi. Quan va serinterpel·ladaa de nou pels músics, la Càndida s'agafava amb força a la tanca. Tot i això, tenia un somriure d'orella a orella i unes ganes de gaudir de l'espectacle que traspassaven la lent de les càmeres que van captar el moment.

La Càndida va acceptar el regal, que va venir acompanyat d'una nova ovació i un oferiment. "Està en forma per pujar, o què?", va demanar Solé. Ella va dir que no amb el cap i el seu net feia un gest de no estar-ne convençut amb la mà. "Millor que no, a veure si la disgustarem. Posa-li la samarreta", va demanar el vocalista al net. Obeïnt i amb la música del saxo de fons, el jove ajuda la dona a posar-se la samarreta, qui no va deixar de somriure durant tota l'estona. Sens dubte, la Càndida va esdevenir una estrella inesperada d'un concert que ben segur recordarà per sempre.

Subscriu-te per seguir llegint