Buhos inunden Manresa d'energia positiva amb 7.500 persones al públic

La pluja ha donat treva en una tarda amb males previsions a Manresa

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Tot i la constant amenaça de pluja, Buhos han aconseguit reunir 7.500 persones al carrer Sallent de Manresa, segons l'estimació que ha proporcionat l'Ajuntament. Si el comparem amb el concert d’ahir de The Tyets, hi ha hagut la meitat de públic, però amb la mateixa entrega i bona energia.

El concert ha aplegat un públic molt divers, des de famílies senceres a grups de joves i també gent gran. Entre les persones de primera fila hi havia la Càndida, de 88 anys i veïna de les Escodines, que ha guanyat uns quants aplaudiments després que el grup parés el concert per destacar la seva presència i regalar-li una samarreta de marxandatge. Ha estat una de les innegables protagonistes de la vetllada.

L’actuació ha començat més aviat tranquil·la, però s’ha animat de seguida. Els dos primers temes han estat Tu i jo som aire i Connectats, aquesta darrera és una cançó que parla d'un amor adolescent, que el públic ha escoltat molt expectant fins als“oh, oh” de la tornada que tots els assistents han corejat als de Calafell.

Seguidament, la cançó Mil batalles ha arribat com un bri d’aire fresc al públic gràcies a una lletra i una melodia que els assistents se sabien de memòria fil per randa. 

Tanmateix, la cançó que ha despertat definitivament tots els assistents ha estat Transmets energia quan un esclat de cintes i confeti ha acabat d’adobar l’habitual ritme festiu i la posada en escena dels Buhos.

Després d’un parell de cançons més tranquil·les el públic ha tornat a saltar amb “Barcelona s’il·lumina”, moment en què el públic ha tret els lots dels mòbils per tal d’enlluernar cada racó la capital bagenca.

La tirolina energètica ha continuat tota l'actuació i s’ha vist molt reforçada quan després de la nostàlgica T’he trobat a faltar els de Calafell han cantat Mil m’agrades, una col·laboració inesperada amb Juan Magan amb un so molt estiuenc que ha encaixat molt bé en el context de la festa major.

El final ha estat frenètic. El tema Volcans ha estat un dels més aplaudits del concert, juntament amb La nit està que crema, que ha finalitzat la festa que ha muntat el grup de Calafell.