El convent de Santa Clara convoca una pregària per la pau

La trobada tindrà lloc demà dimarts, dia 10 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre

També es podrà seguir en directe per l'Instagram de sor Lucía

Redacció

El convent de Santa Clara convoca una pregària per la pau, demà dimarts, dia 10 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, que també es podrà seguir per Instagram al compte de sor Lucía Caram (@sorluciacaram). La monja dominica ha fet una crida amb una carta que reproduïm.

"Amics i amigues,

Avui ens convoca la nostra necessitat, com a éssers humans, d’unir-nos amb profunda empatia i compassió amb les persones que han patit inimaginables tragèdies a causa dels conflictes a tot el planeta. Cal que ens aturem i ens prenguem aquest temps per reflexionar i demanar per les víctimes de la violència i la guerra a cada racó del nostre planeta.

Avui, la nostra solidaritat no coneix fronteres ni límits geogràfics. Ens unim amb les víctimes de conflictes a Ucraïna, a Orient Mitjà, Síria, Iemen, Sudan del Sud, Myanmar i tots els llocs on el patiment humà és una realitat quotidiana. No importa la nacionalitat, la religió o l'origen ètnic; som éssers humans units pels nostres llaços innegables i per la nostra capacitat d'empatitzar amb un dolor que fem nostre.

És fàcil sentir-nos aclaparats per la magnitud dels conflictes a tot el món, però no hem de permetre que això ens paralitzi. Hem de recordar que cada petit gest de solidaritat compta. Cada veu que s'aixeca en nom de la pau i la justícia, cada pregària que elevem pels que pateixen, té el poder de marcar la diferència. Cada acte de compassió, cada esforç per conscienciar, cada donació, contribueixen a alleujar el sofriment humà.

Avui, apel·lem a la humanitat i l’Esperit en tots nosaltres. Tots i totes compartim la mateixa casa, la Terra, i tots i totes som guardians del seu benestar. Cal el compromís de tots i totes per fer tot el que estigui al nostre abast per posar fi als conflictes i treballar per un món en què prevalgui la pau i la justícia.

Tenim al nostre cor les víctimes de conflictes arreu del món. Les seves històries de patiment i pèrdua, però també de coratge i resiliència, ens inspiren a seguir treballant per un món millor. En la seva memòria, en nom seu, treballem plegats i plegades per construir un futur en què cap ésser humà hagi de suportar el pes del conflicte. Seguim endavant amb esperança, unitat i solidaritat".

Convocatòria de la pregària per la pau

Convocatòria de la pregària per la pau / Arxiu particular