Pirelli tornarà a obrir portes durant la Setmana del Turisme Industrial

L'antiga fàbrica manresana es podrà visitar el pròxim 27 d'octubre en dues sessions

Imatges de la visita guiada a la Pirelli

Imatges de la visita guiada a la Pirelli / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Pirelli tornarà a obrir les seves portes, i els Panyos, la fàbrica hidràulica més antiga del Mediterrani, recuperarà la vida. Serà durant la Setmana del Turisme Industrial que fins al 29 d’octubre se celebra arreu de Catalunya. També a Manresa.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, XATIC. Vol ser una oportunitat per recordar i descobrir el més destacat del patrimoni industrial del país d’una manera diferent. Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses de tot el país programen visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

A Manresa, ciutat on històricament la indústria està ben representada i que té un patrimoni industrial que es pot considerar de primer ordre, s’han organitzat diverses activitats. El divendres 27 d’octubre es podrà visitar Pirelli. Hi haurà una visita guiada al recinte de la fàbrica i als seus elements patrimonials més destacats. Es farà en dues sessions. A les 4 i a 2/4 de 5 de la tarda.

El diumenge 29 d’octubre serà el torn de la fàbrica dels Panyos. Es va posar en marxa el 1820 i és declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Les visites començaran a les 10 i n’hi haurà fins a 2/4 d’1. En tots els casos cal fer reserva prèvia a la pàgina web parcdelasequia.cat.

El dissabte 28 d’octubre també es podrà visitar el Centre de l’Aigua de Can Font, antiga masia de Cant Font de la Serra. A banda de les exposicions permanents i d’un muntatge audiovisual, a les 6 de la tarda es podrà fer una visita guiada a la cisterna. Les visites es faran entre les 5 i 2/4 de 8 del vespre, i aquí són de pagament.

Dins la Setmana de Turisme Industrial, aquest dimecres es presentarà al Museu de l’Aigua i el Tèxtil el llibret Manresa entre revolucions, sobre la història i el patrimoni de la ciutat. És una obra dels historiadors Francesc Comas i Jordi Piñero. L’acte se celebrarà a les 6 de la tarda.