Les visites al cementiri de Manresa tornen al nivell d'abans de la pandèmia

Encarregats del cementiri asseguren que, després de la covid, es torna a visitar als familiars i amics morts: "Ha vingut moltíssima gent; però moltíssima és moltíssima"

Jordi Morros

Jordi Morros

El cementiri de Manresa és, aquest dimecres, ple com poques vegades per honrar i recordar els difunts el dia de Tots Sants. Ja des de primera hora del matí i amb més intensitat a partir del migdia, s'ha omplert de gent que té cura dels nínxols, uns; visita els seus difunts, altres; o senzillament passeja entre els pavellons i passadissos del cementiri.

S'ha organitzat un dispositiu de trànsit especial per arribar a l'equipament. Hi ha un carril d'entrada pel camí de Rajadell que mena cap a la zona d'aparcament del Congost, que aquest migdia és ple. I hi ha un carril de sortida que dona a la carretera del Congost. L'autobús de Sant Joan ha augmentat freqüències i para davant el cementiri.

Segons els encarregats de l'equipament municipal, aquest any ja es va notar una important afluència de gent a partir del dia 21 d'octubre que s'ha anat incrementant a mesura que s'acostava Tots Sants. Afirmen que després de la covid, la gent ha tornat a visitar els seus familiars i amics morts. "Ha vingut moltíssima gent; però moltíssima és moltíssima".

Aquest any el cementiri de Manresa ha estrenat lavabos nous. Es van haver de fer perquè s'hi van detectar bigues amb aluminosi.

El cementiri estarà obert matí i tarda fins demà, 2 de novembre, dia dels Difunts. Posteriorment tornarà a l'horari habitual.

Es dona el cas que avui s'han de celebrar dos enterraments al cementiri de Manresa.

Subscriu-te per seguir llegint