Manresa manté la decisió de no prohibir els patinets elèctrics al bus urbà

La capital del Bages i altres 13 municipis continuen sense afegir-se a la mesura

Els patinets elèctrics proliferen al carrer

Els patinets elèctrics proliferen al carrer / AMTU

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Malgrat que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha prorrogat indefinidament la mesura de prohibir el patinet elèctric al transport públic, alguns municipis que tenen la titularitat del servei de transport urbà segueixen sense adoptar la prohibició, entre ells Manresa.

Els ajuntaments membres de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), adherida a l'ATM, que no se sumen a la directriu són Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa, Martorell, Abrera, Pallejà, Olot, Lloret de Mar, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Cunit i Reus.

Quan el consell d’administració de l'autoritat del transport va decidir per primera vegada establir provisionalment aquesta mesura (febrer de 2023), per un període de sis mesos, els municipis esmentats ja van anunciar que en el seu cas no prohibirien l'accés del patinet elèctric al seu servei de transport urbà. Ara que l’ATM ha decidit que aquesta mesura sigui definitiva, aquests ajuntaments no han canviat el seu criteri.

Per tant, en aquests municipis els usuaris del patinet el podran entrar en el bus urbà, però seguiran sense poder entrar-lo en la resta d’autobusos que estan dins l’àmbit de l’ATM de Barcelona.

Més sobre l’AMTU

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català.

La finalitat de l’AMTU és la millora constant del transport col·lectiu de viatgers, així com de la mobilitat en general, a partir de l’optimització dels recursos disponibles, l’assessoria tècnica als associats, l’acompanyament en la gestió, i la representació i defensa dels interessos dels membres associats davant de les administracions i organismes competents en la matèria

A més, l’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis catalans i, per tant, està oberta a tots als municipis i entitats municipals que voluntàriament decideixin formar-ne part.

En el tema del patinet elèctric, però, no hi ha una postura conjunta. L’AMTU té 147 entitats associades: 135 ajuntaments, 1 Entitat Municipal Descentralitzada, 1 mancomunitat i 10 Consells Comarcals, amb una població representada de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions cada any.

Subscriu-te per seguir llegint