Ancians, infants i refugiats participen en el dinar de Nadal de Sant Egidi a Manresa

Els 350 participants es van repartir entre la Casa de la Pau, l'església de les Caputxines i l'escola Joviat

Dinar de Nadal de la Comunitat de Sant Egidi

Dinar de Nadal de la Comunitat de Sant Egidi / CSE

Redacció

Enguany un missatge de solidaritat i sobretot de pau ha estat el desig que ha emergit dels dinars de Nadal celebrats per la Comunitat de Sant Egidi a Manresa i a 70 països arreu del món. En un temps marcat per la guerra a Ucraïna, Terra Santa i en altres indrets del món, algunes de les persones refugiades que van participar en els dinars a Manresa van brindar amb paraules i desitjos de pau pels respectius països. 

A Manresa van ser més de 350 convidats entre ancians, infants, refugiats de varis països en conflicte, nous manresans i manresanes, repartits en tres menjadors: la Casa de la Pau, l'església de les Caputxines i l'escola Joviat. 

Segons ha explicat Pere Sobrerroca, de la Comunitat de Sant Egidi, gent de tot Manresa, des del Barri Antic fins al Xup, passant per la Sagrada Família o la Mion, "vam compartir la festa del Nadal: un Nadal de joia, un Nadal d’acollida, un Nadal de tendresa que mostrava la imatge de la família que el món podria ser".

Un regal personal

Al final de l’àpat el Pare Nadal va fer un regal personal a cadascuna de les persones convidades. Havia comptat els dies previs amb la col·laboració de centenars de persones que van ajudar en la recollida de regals i a embolicar-los. 

El dinar va ser possible gràcies a la col·laboració de més d’un centenar de persones que hi ha ajudat de diferents formes: preparant el menjar, guarnint i decorant menjadors, acompanyant els convidats o servint a les taules. 

Els desitjos de pau els continuaran manifestant en la concentració per la pau del proper 1 de gener de 2024 a les 6 de la tarda a la Plana de l’Om.