Els Reis d'Orient portaran pluja: caldrà dur paraigua a la cavalcada de Manresa?

A la capital del Bages, la probabilitat de precipitació se situa en el 100% a l'hora d'inici de la rua de Ses Majestats

S'esperen xàfecs al llarg de la tarda a totes les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7

El rei blanc a la Cavalcada de Reis de Manresa de l'any passat

El rei blanc a la Cavalcada de Reis de Manresa de l'any passat / Arxiu / Oscar Bayona

Redacció

L'Agència Estatal de Meteorologia ha anunciat que s'acosta un canvi de temps notable i que el 5 de gener, dia de la cavalcada de Reis, entre les 6 de la tarda i mitjanit, hi haurà un 90 % de possibilitat de precipitacions a la zona de Barcelona i al Pirineu. A Manresa, aquesta probabilitat se situa en el 100% a 2/4 de 7 de la tarda, hora d'inici de la rua de Ses Majestats els Reis d'Orient, segons el pronòstic de l'AEMET.

Quant a la possibilitat que la pluja pugui alterar la cavalcada de Manresa, Regió7 ho ha demanat a l’organització de l’esdeveniment i la resposta ha estat que els reis sortiran i que s’està treballant en un pla B per si hi hagués una pluja torrencial. Aquest pla alternatiu es posarà en marxa i es comunicarà en el seu moment si és necessari. Confien, però, que no caldrà.

Segons un vídeo publicat pel Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs que afectaran el Bages seran localment moderats i podrien anar acompanyats de tempesta i calabruix.

I a la resta de la regió central?

La previsió del Meteocat és que la pluja afecti tot el territori de la regió central. Així doncs, el mapa del Meteocat pronostica precipitacions durant la tarda de divendres a totes les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7.

El mapa de la previsió del temps per aquest divendres a la tarda

El mapa de la previsió del temps per aquest divendres a la tarda / Meteocat

Per capitals de comarca, a partir de les 6 de la tarda, la probabilitat de pluja serà del 100% a Puigcerdà; del 95% a Moià; del 95% a Igualada; del 90% a Berga i baixa lleugerament fins al 80% a Solsona.

A banda de la pluja, neu i boira

Segons l'AEMET de Catalunya, el dia 5 "com a fenòmens significatius" es produiran "nevades febles, que poden ser persistents a muntanya i hi haurà cops forts de vent a últimes hores". La cota de neu baixarà de 1200-1400 a 800-1000 metres al final de la jornada.

La previsió també anuncia que hi haurà "boires i bancs de boira en depressions de l'interior i zones de muntanya" i que les temperatures mínimes experimentaran "pocs canvis" mentre que les màximes "aniran en descens".