Per primer cop a l'Ajuntament de Manresa l’oposició podrà cotitzar a la Seguretat Social

Regidors de Junts, Fem i el Front Nacional s’han acollit a una possibilitat que el reglament no contemplava 

Imatge d’arxiu del ple de l’Ajuntament de Manresa

Imatge d’arxiu del ple de l’Ajuntament de Manresa / Arxiu/AJM

Francesc Galindo

Francesc Galindo

A l'Ajuntament de Manresa, a partir d’ara hi haurà regidors dels grups municipals de l’oposició que podran cobrar retribucions que cotitzen a la Seguretat Social en comptes de les anomenades indemnitzacions per assistència a plens i comissions informatives. L’alcalde Marc Aloy va afirmar, en el darrer ple municipal, que es tractava d’un «precedent», ja que no s’havia fet mai anteriorment.

L’alcalde va explicar que inicialment «no sabíem com fer-ho», però ha estat possible establir unes retribucions a regidors de l’oposició que cotitzen a la Seguretat Social.

Aloy va celebrar «que serviran de base per a altres mandats municipals i, sobretot, per reconèixer la feina que es fa també des de l’oposició».

La portaveu de l’equip de govern d’ERC , PSC i Impulsem Manresa, Mariona Homs, va explicar que amb la modificació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) es va incorporar la possibilitat que un màxim de 2 regidors dels grups municipals de l’oposició poguessin percebre una retribució que cotitzés a la Seguretat Social.

Aquesta era una reclamació que s’havia fet l’anterior mandat tant per part del PSC com de Fem Manresa. Aquesta retribució la poden demanar qui ostenta la presidència, la vicepresidència o bé és el portaveu del grup municipal. S’ha establert una retribució a l’oposició amb una dedicació acordada en el 50% i que permetrà percebre 1.499 euros bruts mensuals des de l’1 de gener.

Segons Homs, suposa «un pas més en la dignificació de la figura de l’oposició i fa més democràtica la participació com a càrrec electe». Per part del grup de Junts cotitzaran Josep Gili i Mònica de Llorens, per part de Fem, Gemma Boix, i pel Front Nacional, Sergi Perramon.

Més dedicació

També es va aprovar augmentar el percentatge de dedicació de la regidora de govern Isabel Sánchez, que passa d’un 70% a un 95%, i percebrà un sou de 3.797 euros bruts mensuals. Homs va explicar que, en un primer moment, la regidora de Feminismes i LGTBI i d’Infància i Joventut va compatibilitzar la feina privada i de la regidoria, però passats uns mesos «i amb els nous augments de contractes-programa i altres projectes que hi ha sobre la taula, la dedicació real necessària és del 95%», segons el govern.