Setze municipis de l’àmbit d’Aigües de Manresa reben 4,1 milions en subvencions

Els diners serviran per a millorar les xarxes de subministrament d’aigua potable

Un treballador d'Aigües de Manresa

Un treballador d'Aigües de Manresa / Arxiu Particular

Redacció

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat ha concedit 4.152.955 euros de subvenció als setze municipis de l’àmbit d’Aigües de Manresa per a la realització d’actuacions de millora i renovació de les xarxes de subministrament d’aigua potable.

L’atorgament de la subvenció permetrà portar a terme, entre el 2024 i el 2025, treballs de millora i renovació de les xarxes de subministrament d’aigua potable en baixa a Calders, Castellfollit del Boix, Castellnou de Bages, Fonollosa, Marganell, Monistrol de Calders, Navarcles, Navàs, Rajadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santa Maria d’Oló, Santpedor, el Pont de Vilomara i Rocafort i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Martí de Torroella.

25.847 metres de canonades

L’import elegible del conjunt de les obres és de 4.898.037 euros del qual l’import subvencionat és de 4.152.955 euros. Aquesta subvenció permetrà la millora i renovació de 25.847 metres de canonades i ampliar la sectorització de les xarxes per millorar la recerca de fuites.

El consell d’administració de l’ACA va aprovar aquesta nova línia d’ajuts el juny del 2023, amb l’objectiu de millorar l’eficiència de les xarxes municipals, que són competència municipal. Tot i això, la sequera és un problema global, i per això es va decidir la creació d’aquesta línia de subvencions.