El regidor de Monistrol Democràtica Independent (MDI), vinculat a ERC, Enric Vilatersana, que va ser el cap de llista de la formació, ha anunciat la seva sortida del govern municipal de Monistrol de Calders per discrepàncies amb l'actual alcalde, Arturo Argelaguer, de la mateixa formació. La renuncia de Vilatersana, que mantindrà l'acta de regidor però deixarà les seves carteres, ve motivada, sobretot, per l'anunci d'Argelaguer de presentar-se com a alcaldable del PDeCAT. Amb la sortida de Vilatersana, el govern municipal (fruit d'un pacte entre MDI-ERC i el PDeCAT, amb dos regidors cadascun) queda en minoria amb 3 dels 7 representants, els mateixos que té la CUP, a l'oposició.

La «unilateralitat de la gestió de govern de l'alcalde» que ha menystingut el pla de mandat i «la decisió de proposar-se públicament com a cap de llista del grup Junts per Monistrol per a les properes municipals» han estat els principals detonants que han portat a Vilatersana a sortir del govern, «de manera consensuada amb l'executiva d'ERC Moianès», assegura.

Per la formació monistrolenca, l'anunci d'Argelaguer de presentar-se com a alcaldable del PDeCAT «és un exercici de manca de coherència política i de deslleialtat vers el grup que l'ha dut a l'alcaldia». Tot plegat, segons MDI-ERC, fa «inviable la continuïtat del pacte» i, per aquest motiu, el regidor sortirà del govern municipal, tot i que reconeix la bona entesa que hi ha hagut entre les dues formacions.

L'actual govern de Monistrol és fruit d'un pacte entre MDI-ERC i el PDeCAT. Les dues formacions, que eren a l'oposició amb dos regidors cadascuna, van presentar una moció de censura, el juny del 2016, que va fer fora el govern en minoria de la CUP, encapçalat per Ramon Vancells. Inicialment, la regidora del PDeCAT, Sílvia Sánchez, va ostentar l'alcaldia però el setembre de l'any passat va deixar el càrrec i la va rellevar Arturo Argelaguer, dels independents MDI, vinculats a ERC.

MDI assegura també que s'ha posat a treballar per «obrir ponts» amb persones del poble per poder seguir impulsant els projectes que «aquest equip de persones va fixar-se com a prioritaris per a millorar les condicions de vida i el desenvolupament del conjunt de la ciutadania de Monistrol».