Esportivitat i luxe és el que transmet a simple vista el nou Q60 d´Infiniti. És un cupè de 4,69 metres de longitud i tres portes que donen accés a un interior de quatre places molt sofisticat. El primer que crida l'atenció d´aquest model és el seu espectacular i imponent disseny, a imatge i semblança del prototip del 2015. És fàcil identificar-lo com un Infiniti ja que llueix elements típics de la marca japonesa, com ara la graella de doble arc i els muntants C en forma de mitja lluna, a més de la combinació d´esportivitat i elegància que tan bé transmet Infiniti amb la imatge dels seus models.

El Q60 evoca dinamisme des de tots els punts, amb un robust però depurat frontal, una saga que dóna una gran sensació d´aplom, i un perfil en el qual s´aprecia un baix centre de gravetat i la bona feina feta en l´àmbit de l'aerodinàmica. El coeficient de resistència de només 0,29 és possible gràcies a un disseny que busca mantenir l'estabilitat del cotxe a velocitats altes i en condicions de vent creuat. La forma del capó també està dissenyada per reduir la resistència aerodinàmica. Els miralls retrovisors exteriors muntats a les portes accentuen la posició baixa de l´aspecte cupè del Q60, i també estan dissenyats per millorar el flux d´aire.

Interior sofisticat

Aquesta combinació d´esportivitat i elegància que es transmet amb el disseny exterior es trasllada a un interior perfectament rematat i en el qual s´han emprat materials de la més alta gamma per aconseguir una qualitat immillorable, juntament amb un nivell d´insonorització excepcional i la més avançada disposició de sistemes tecnològics dedicats a la connectivitat i a l´infoentreteniment. Cal destacar, a més, la gran ergonomia del seient del conductor, que té tots els comandaments a ple abast.

L´Infiniti Q60 està disponible en dos motors de gasolina. Com a accés a la gamma s´ofereix un propulsor de 2.0 litres turboalimentat que rendeix 211 cv a 5.500 rpm i un parell màxim de 350 Nm a 1.250-3.500 rpm que es transmet a l´eix posterior per mitjà d´un canvi de marxes automàtic de set velocitats amb el sistema Adaptive Shift Control (control adaptatiu de les marxes), que optimitza els esquemes de selecció de les marxes en funció dels canvis que es produeixin en les condicions de conducció.

L´altra opció mecànica és més exclusiva. Es tracta d´un motor V6 biturbo de 3.0 litres de la nova família de propulsors VR, amb 405 cv de potència a 6400 rpm i un parell màxim de 475 Nm a 1600-5200 rpm. Al contrari que el 2.0 aquest propulsor es beneficia d´un sistema de tracció total intel·ligent amb el qual el Q60 és capaç d´esprémer al màxim les prestacions del propulsor i del seu avançat xassís.

Pel que fa a les alternatives d´equipament, existeixen també dues opcions: Premium i Sport, que és la que ve per defecte en la motorització V6 pel seu vessant esportiu. En canvi, en la primera opció es busca més el confort. La segona inclou diferents sistemes per elevar el rendiment del Q60, començant per les lleves del control del canvi automàtic en el volant. També inclou el sistema Direct Adaptive Steering, una direcció amb la qual ofereix una resposta més efectiva i ràpida a les accions del volant.

D´altra banda, el selector de la forma de conducció permet escollir entre les opcions Estàndard, Neu, Eco,Sport i Sport+, depenent de si es busca un comportament del cotxe més eficient, més còmode o més esportiu. A més, també hi ha la possibilitat d´ajustar els paràmetres de forma independent segons els gustos del conductor.

Finalment, en el motor V6 s´ha introduït de sèrie un innovador sistema de suspensió electrònica anomenat Dynamic Digital Suspension, amb el qual el conductor pot fer ajustos per poder passar d´una suspensió més tova i confortable a una suspensió més dura i esportiva. En tots dos casos la suspensió s´ajusta ràpidament a les condicions de la conducció per oferir un rendiment perfecte i un comportament segur i equilibrat.

Ambiciós llançament

Infiniti espera que el Q60 es posicioni aviat entre les principals alternatives del seu segment, i per això la filial de luxe de Nissan ha fet una agressiva oferta de llançament que rebaixa el preu de la versió 2.0 Premium a 43.990 euros.

Aquesta campanya serà vital per aconseguir el centenar d´unitats matriculades que pretén Infiniti en el seu primer any de comercialització del model Q60, i que sens dubte ajudarà a continuar amb la gran evolució de la marca a l´estat espanyol. L´any passat, el 2016, es va situar com la firma automobilística que més va créixer, amb un augment del 149% respecte a l´exercici anterior.