Els gran turisme (GT) han tornat amb força al graó més selecte de la indústria de l'automòbil. Les grans berlines de luxe de tall esportiu que van marcar època a mitjan segle passat, han servit d'inspiració per a tota una nova generació de models en què els desenvolupats per BMW han adquirit un especial protagonisme. És el cas del nou BMW Sèrie 6 Gran Turisme. Fidel a la seva renovada política de posicionament de gamma, la firma alema-nya ha traslladat a la Sèrie 6 el concepte GT.

D'aquesta manera, aquesta proposta que combina esportivitat i polivalència interior passa de ser part de la gamma de berlines de la Sèrie 5 per situar-se en un graó superior com és el de la Sèrie 6, el nombre parell de la qual s'identifica amb els cupès i vehicles especials de BMW.

I això és precisament el 6 GT: una especial interpretació del dinamisme innat i el luxós confort que és capaç d'oferir el constructor alemany. Sobre la carrosseria d'inconfusible silueta cupè de quatre portes del Sèrie 6, aquest GT aporta un extra de versatilitat, ja que disposa d'unes proporcions posteriors més grans i unes dimensions més llargues i més baixes que el seu predecessor (fa 5,10 metres de longitud i 1,54 metres d'alçada).

Espai i luxe interior

L'interior és més confortable i en destaquen detalls com la posició més elevada dels seients, l'ergonòmica orientació del lloc de comandament cap al conductor, la disponibilitat de tres còmodes seients posteriors amb respatller regulable elèctricament opcional, i un excepcional volum de maleter amb 610 litres (110 més que el 5 GT), que pot arribar als 1.800 litres si s'abaixen íntegrament els seients.

En matèria tecnològica, el 6 GT ofereix un nou dispositiu d'infoentreteniment amb una pantalla tàctil de 10,25 polzades, amb un avançat control per veu i, de manera opcional, un sistema d'accionament capaç de reconèixer gestos fets amb les mans.

La gamma inicial disposa de dues alternatives de gasolina i dues més de dièsel. Les primeres són les versions 630i i 640i de 190 i 150 cv de potència, respectivament. En dièsel disposa dels 630d de 265 cv i 640d de 320 cv.

En tots els casos incorpora una caixa automàtica de velocitats, mentre que la tracció a les quatre rodes xDrive va associada de sèrie al motor del 640d, i també es pot equipar en els 630d i 640i.