Plans nadalencs a la Catalunya central per sortir de casa per Sant Esteve

Et llistem les propostes més destacades per viure un 26 de desembre diferent

L'edició de 2022 del pessebre del Pont Llarg de Manresa

L'edició de 2022 del pessebre del Pont Llarg de Manresa / Alex Guerrero

Redacció

Pessebres, pastorets, visites del patge reial, pistes per patinar sobre gel i exposicions nadalenques. Aquestes són algunes de les propostes que t'ofereix la Catalunya central aquest 26 de desembre, dia de Sant Esteve. Si busques idees per sortir de casa i fer plans nadalencs diferents, aquest article és la solució que estàs buscant. Et resumim alguns dels plans més destacats per fer avui a les comarques de cobertura d'aquest diari:

ARDÈVOL

  • Pessebre Vivent: Els dies 23, 26 i 30 de desembre i 1, 6 i 7 de gener, es faran dues sessions: a les 18.30 i a les 19.30 h i la trobada serà al local social d’Ardèvol (Pinós). Ardèvol, un poble d’escassament cent habitants, reuneix cada Nadal prop de dos-cents actors, tant del poble com dels pobles veïns, per fer les representacions del Pessebre Vivent des de ja fa trenta anys. Consta de dues parts: una primera part d’inspiració bíblica, amb les principals escenes de la vida de Jesús; i una segona part amb la recreació de com vivien el Nadal els avantpassats a l’Ardèvol del segle XVIII. En acabar, torrada amb botifarra a la vora del foc. Durada: 45 minuts. Entrades: 15 euros. 6 euros de 3 a 9 anys. Gratuït per als menors de 3 anys. A la venda exclusivament a entradessolsones.com. Més informació: 621 300 262 i pessebreviventardevol.cat.

ALPENS

  • Gran Pessebre d’Alpens: Fins al 14 de gener es pot visitar l’exposició de 100 m2 a l’antiga fàbrica SAT (carrer Dalt, 3). El muntatge és de Filemón Correa Fajardo. Obert els dissabtes, d’11 a 14 i de 16 a 20 h; i els diumenges, d’11 a 14h. El dimarts 26 de desembre, d’11 a 14 h. Entre setmana, visites concertades: 679 698 494.
  • 11a mostra de pessebres a la finestra: Fins al 14 de gener es poden observar recorrent els carrers i places del nucli urbà d’Alpens amb l’ajuda i guia que es pot trobar al Gran Pessebre i als comerços. De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h.

L’AMETLLA DE MEROLA

  • «Els Pastorets. La Flor de Nadal»: Dimarts 26 i dissabte 30 de desembre, a les 18 h; i diumenges 7 i 14 de gener, a les 17 h, al teatre Esplai. Representació del text original de Francesc A. Picas, amb la música original de Josep Conangla. La funció del 30 de desembre serà a teló obert. Entrades: 15 euros. A la venda a www.ametllademerola.cat. Més informació: 686 278 836. Organització: Associació Cultural Espla

ARTÉS

  • Exposició de pessebres: Diumenge, a les 12 h, a la sala de conferències del Complex de Cal Sitges, inauguració de la mostra de l’Associació Pessebrista d’Artés. Estarà oberta les dies 24, 25 i 26 de desembre i 1, 6, 7 i 14 de gener, de 17 a 20 h.

BAGÀ

  • Exposició de pessebres en miniatura de Lluís Esparbé: Fins al 7 de gener, a l’oficina de turisme del carrer Raval, 18.
  • 20è Concurs de fotografia de la festa de la Fia-faia: El concurs canvia de format i s’hi pot participar etiquetant les fotografies a Instagram i a X amb la menció @acbergueda i les etiquetes @fiafaiabaga o @fiafaiacerdanyola, fins al dia 26 de desembre. Els guanyadors seran per votació popular a partir de les fotografies finalistes determinades pel jurat. Les bases completes són a les pàgines web dels ajuntaments de Bagà i de Sant Julià de Cerdanyola i a la de l’Arxiu Comarcal del Berguedà.
  • Visita del patge reial: Dimarts, a les 11 h, a la plaça de Sant Pere, a Terradelles; i a les 12 h, a la plaça Catalunya, a Bagà.

BALSARENY

  • Quinto del Traginer: Els dies 25 i 26 de desembre i 1, 6 i 7 de gener, a les 18 h, al Centre Instructiu i Recreatiu. El Quinto d’aquest diumenge serà en benefici de La Marató. Organització: Comissió de la Festa dels Traginers.

BERGA

  • Exposició de pessebres a l’escala de marbre de l’Ajuntament: Fins al 6 de gener, a càrrec de les Amigues i Amics del pessebre de Berga. Horari: laborables, de 18 a 20 h; i dissabtes i festius, de 12 a 14 i de 18 a 20 h. El 25 de desembre, de 18 a 20 h. L’1 de gener, tancat. Activitat gratuïta.
  • «Els encants de Nadal»: Fins al divendres 5 de gener, de 17 a 20 h, al carrer Major, placeta Ciutat, 10-12. Organització: Associació de Veïns del carrer Major.
  • «Els Pastorets de Berga»: Dilluns 25 de desembre, a les 21.30 h, i els dies 26 de desembre i 1, 7 i 14 de gener, a les 18 h, al Teatre Municipal. Entrades: 12 euros. Majors de 65 anys i menors de 25 anys: 10 euros. Menors de 12 anys: 7 euros. Informació i venda d’entrades: www.elspastoretsdeberga.cat. Activitat de pagament i per a tots els públics. Organització: Agrupació Teatral La Farsa.

BOLVIR

  • 2n concurs d’arbres de Nadal: Fins divendres, decoració dels arbres. Des de divendres fins al 7 de gener, exposició dels arbres decorats per les famílies. Dissabte 30 de desembre, a les 21 h, a la plaça Sant Isidre, entrega de premis.

CALAF

  • Contacontes: Dimarts, a les 18 h, al Casal de Calaf. Organització: Comissió de Contacontes.
  • Lliurament de cartes als patges reials: Dimarts, a les 18 h, al Casal de Calaf. Organització: Comissió de Reis.

CALLÚS

  • Visita del patge Faruk: Dimarts, a les 18.30 h, al Casal del Poble.

CAPELLADES

  • Concert de sant Esteve: Dimarts, a les 19 h, al teatre La Lliga. Sardanes i música per a cobla a càrrec de la Cobla Almogavarenca, dirigida per Xavier Cassanyes i Edo. Entrada amb taquilla inversa. Organització: Ajuntament de Capellades i Coral Noves Veus de Capellades.

CARDONA

  • Exposició del 8è concurs de postals de Nadal: Fins al 31 de desembre, en horari d’atenció al públic, a la biblioteca Marc de Cardona.
  • Arribada del patge reial: Dimarts, a les 12 h, al passeig de la Fira (monument a Borrell II). Arribada del patge i passacarrers amb la Banda de Música de Cardona amb la col·laboració de l’escola municipal de música Musicant. Organització: Agrupament Escolta Hug Folch i Ajuntament de Cardona.
  • «Els Pastorets de Cardona»: Els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, a les 18.30 h, i el dia 7 de gener, a les 17 h, al teatre Els Catòlics. De tradició centenària, són una peça única i genuïna, amb una barreja de diferents textos existents amb altres de tradició oral. Organització: El Traspunt, amb la participació de la Banda de Música de Cardona. Col·laboració: Ajuntament de Cardona. Entrades: 12 euros. A la venda a l’oficina de turisme o a entrades.cardonaturisme.cat.

CASSERRES

  • Arribada del príncep Assuan: Dimarts, a les 18 h, a la plaça Santa Maria.

CASTELLOLÍ

  • Concert de Sant Esteve: Dimarts, a les 19.30 h, a la Brillante. Concert a càrrec del pianista Albert Gámez acompanyat del grup Igualada Gospel Choir.

CASTELLTERÇOL

  • Exposició de pessebres: A les Escoles Velles, situades a la plaça dels Estudis. Fins al 28 de gener, oberta tots els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 h. Organització: Agrupació de Pessebristes de Castellterçol. Més informació i visites concertades: 608 47 21 75.
  • Concert de Sant Esteve: Dimarts, a les 20.30 h, a l’església de Sant Fruitós. Concert de nadales. Entrades: taquilla inversa. Organització: Coral Castellterçol.

COLLBATÓ

  • «Els Pastorets»: Dissabte 23 i dissabte 30 de desembre, a les 18 h, i dimarts 26 de desembre, a les 19 h, al Casinet. El grup de teatre La Forja representa el clàssic de Nadal de Folch i Torres. Entrades: 10 euros (menors de 5 anys gratuït). Venda anticipada a Paperam, Collbanimals i Camí de Vida i mitja hora abans de l’inici de les representacions.

CERCS

  • Pessebre vivent: Dimarts 26 de desembre, a les 18 h, a la plaça Diputació. A les 19 h, arribada del patge reial Hassan. Hi haurà servei de bar amb venda d’entrepans, blat de moro escairat i allioli de codony. Divendres 5 de gener, a les 18 h, a la plaça Diputació. A les 19.15 h, arribada de Ses Majestats els Reis de l’Orient. Hi haurà servei de bar amb venda d’entrepans i brou Aneto gratuït.

ESPARREGUERA

  • Pista de gel: Fins al 5 de gener, a la plaça del Centre. L’accés serà gratuït i per fer-ne ús caldrà presentar un tiquet de compra a qualsevol comerç de la vila amb data a partir de l’1 de desembre del 2023 d’un import mínim de 3 euros. S’hi accedirà en grups de 20 persones i es podrà patinar 20 minuts per torn. Obligatori portar guants. Horaris: els dies 16, 17 i 23 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, d’11 a 13 i de 17 a 20 h. Del 18 al 22 de desembre, de 17 a 20 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, d’11 a 13 h. Els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener la pista estarà tancada. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.
  • Repicada de Sant Esteve: Dimarts, a les 11.30 h. Organització: Amics del Campanar d’Esparreguera.
  • «Els Pastorets, en directe!»: Dissabte 23 i dimarts 26 de desembre, a les 19 h, a la sala gran del teatre La Passió. Mantenint l’essència dels Pastorets, es tracta d’un espectacle actualitzat, dinàmic i musical, dirigit per Èric Rangel, on en lluquet i en Rovelló seguiran vivint les seves aventures per poder arribar al portal de Betlem i conèixer el nen Jesús. Venda d’entrades a lapassio.net. Organització: La Passio d’Esparreguera.

FALS

  • Visita del patge reial: Dimarts, a les 12 h. Organització: ACR Fals.
  • 45è Pessebre Vivent el Bages: Els dies 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener, sessions a les 18 i a les 19 h; i el diumenge 7 de gener, sessió a les 18 h. A les Torres de Fals. Les representacions, amb 24 escenes, tenen una durada aproximada d’una hora. Entrades a la venda només a www.pessebre.cat. Consultar preus i descomptes. Fins a 5 anys i membres del Club Super3 fins a 15 anys, gratuït. Organització: ACR de Fals.

FONOLLOSA

  • Matinal solidària: Dimarts, a les 9.45 h, a la pista de Fonollosa. Partits de futbol sala mixtes, per a totes les edats i nivells. A les 10 h, es faran els equips només amb els participants inscrits prèviament. Inscripcions al telèfon 682 708 420 (Oriol). El cost de la inscripció serà 1 kg d’aliments que aniran destinats al banc d’aliments del municipi de Fonollosa. Xocolata desfeta i melindros per esmorzar que serà gratuït pels participants. Per la resta de la gent tindrà un cost de 2 euros que aniran destinats a La Marató. Organització: C.E. Fonollosa.
  • «Nit Viva»: Dimarts 26 i dissabte 20 i dilluns 1 de gener, sessions a les 18.15 i a les 19.30 h, espectacle nadalenc amb escenes de la vida a pagès de fa més d‘un segle i quatres d’oficis antics i pessebre. Recorregut per les cases centenàries del Raval del Sastre. 170 participants i més de 40 escenes estàtiques, mòbils i parlades. En acabar, pa torrat amb cansalada i allioli de codony. Venda de productes d ela terra. Entrades: 8 euros, anticipades; i 9 euros, a taquilla. 5 euros fins a 14 anys. Gratuït per als menors de 4 anys. A la venda a www.nitviva.cat o a taquilla abans de la representació. Capacitat limitada. Organització: Veïns i Veïnes de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies.

GIRONELLA

  • Market Gironella Vila de Nadal: La tercera edició del mercat de Nadal, que s’allargarà fins al 31 de desembre. S’ubica a la plaça de l’Estació i comptarà amb 22 casetes de fusta que vendran productes artesans, alimentaris i nadalencs. Divendres, a les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb Ferran Orriols i David Pons. Dissabte, a les 12 h, al Market a la plaça de l’Estació, vermut musical amb el Grup Vocal Les Veus de Gironella. A les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb Anaïs Vila. Diumenge, a les 12 h, al Market a la plaça de l’Estació, cagatió popular. Dilluns, a l’Espai Cultural Viladomiu Nou, concert de Nadal amb el Grup Vocal V9. Dimarts, a les 19 h, a l’església nova de Santa Eulàlia, concert de Sant Esteve amb el Grup Vocal V9, la Coral Estel i la Coral Infantil i Juvenil Les Veus de Gironella. Dimecres 27 de desembre, a les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb el nou grup vocal junior Les Veus de Gironella. Dijous 28 de desembre, a les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, La fàbrica de joguines. Divendres 29 de desembre, a les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb Gi & To. Dissabte 30 de desembre, a les 12 h, al Market a la plaça de l’Estació, arribada del patge Gercai. A les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb Merry Divas. Diumenge 31 de desembre, a les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, Cap d’Any jove amb els DJs. Els divendres i dissabtes, a les 18 i a les 19 h, a l’antiga caserna, espectacle lumínic: La fàbrica de joguines.

GUARDIOLA DE BERGUEDÀ

  • Patge reial: Dimarts, a les 12 h, a la plaça Nova de l’església, visita del patge reial.

GUILS DE CERDANYA

  • Concert de Sant Esteve: Dimarts, a les 19 h, a l’església de Sant Esteve de Guils. Concert a càrrec de Vienna Brava Trio.

GUIXERS

  • Missa de Sant Esteve: Dimarts, a les 11 h, a Sant Esteve de Sisquer. A la sortida es menjaran torrons i hi haurà música tradicional nadalenca en directe.

IGUALADA

  • Niu Màgic: Cada dia fins diumenge, a les 19 h, a la plaça de Cal Font. S’encendrà una bombeta màgica del calendari d’Advent amb els fanalers.
  • «Els Pastorets d’Igualada»: Dimarts 26 de desembre, a les 18 h; diumenge 7 de gener, a les 11.45 h; i diumenge 14 de gener, a les 11.45 h, al Teatre Municipal Ateneu. A càrrec de l’Esbart Igualadí, que fa la representació del somni de dos vailets en una nit màgica de Nadal. Les sessions del 7 i el 14 de gener són en versió curta. Entrades: 8 i 6 euros. A la venda a teatremunicipalateneu.cat.

MANRESA

  • Pista de gel: Fins al 14 de gener, a la plaça de Sant Domènec. Horaris: entre setmana de 17 a 21 h, últim torn a les 20.30 h; caps de setmana i festius de 10 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, fins a les 20 h, últim torn a les 19.30 h. Matins entre setmana de dies lectius reservats per a grups escolars. Reserves per a grups escolars: ubicmanresa@ubicmanresa.com. No es fa reserva d’entrades per al públic general. Entrades: 7 euros. Organització: Unió de Botiguers i comerciants de Manresa i Ajuntament de Manresa.
  • 37a fira de Nadal i Reis: Fins al 5 de gener, de 10 a 21 h, al primer tram del Passeig Pere III. Tanca el dilluns 25 de desembre. Trobareu els regalets per Nadal i Reis a les paradetes del Passeig. Organització: Associació de Nadalaires.
  • 12a Sant Silvestre Manresana: Dimarts, a les 11 h, inici de la cursa popular des del carrer Agustí Coll, 18, a tocar el Club de Fitness Cube. 10 km, i el 90% del recorregut serà per camins de terra. Es pot fer caminant. Preu: 20 euros, i 18 euros per als abonats del Grup Cube. El mateix dia, 25 euros. Inscripcions: www.cube.cat i a la recepció. Organització: Grup Cube.
  • «Els Pastorets del Poble Nou»: Dilluns 25 i dimarts 26 de desembre i dilluns 1 de gener, a les 19 h, a la sala d’actes del casal parroquial del Poble Nou. Escenificació de l’obra de Josep Maria Folch i Torres a càrrec del Grup Escènic Poble Nou. Direcció: Jordi Gener. Coordinació: Jaume Puig. Entrades a la venda al 617 40 52 10.
  • «Els Pastorets»: Els dies 26, 29 i 30 de desembre i els dies 1, 6 i 7 de gener, de 18 a 20 h, a la sala Els Carlins. Els Pastorets d’en Josep Maria Folch i Torres de la mà de la Companyia Els Carlins. Declarats Patrimoni Immaterial de Manresa i representats des de fa més d’un centenar d’anys. Entrades: 12 euros. A la venda www.elscarlins.cat. Organització: Els Carlins. Col·laboració: Ajuntament de Manresa, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Coordinadora de Pastorets de Catalunya.
  • Pessebre vivent del Pont Llarg: Dimarts 26 de desembre, de 18 a 20.30 h, al camí de Juncadella-prolongació de l’avinguda Universitària. Inici a l’aqüeducte del Pont Llarg. Pessebre vivent clàssic situat a les eres de les primeres cases de pagès del regadiu del Poal i sota l’aqüeducte del Pont Llarg. Entrades: gratuït fins als 6 anys; 3 euros fins als 10 anys; la resta 5 euros. Reserves a: www,entrades.pessebresvivents.cat. Organització: Parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança.

MOIÀ

  • «Els Pastorets»: Dilluns 25 i dimarts 26 de desembre, a les 18 h, a l’espai cultural Les Faixes.

NAVÀS

  • Espectacle nadalenc de Les Estrelles d’Or: Dimarts, a les 17 h, al casal de la Gent Gran. A càrrec les Estrelles d’Or del casal de la Gent Gran. Entrades: 4 euros (col·laboració).

OLESA DE MONTSERRAT

  • Exposició «Diorames i pessebres»: A la Casa de Cultura, oberta fins al 7 de gener. Organització: Associació de Pessebristes d’Olesa.
  • «Els Pastorets»: Els dies 25 i 26 de desembre i 6, 7, 14 i 21 de gener, a les 18.30 h, al Casal d’Olesa. El dia 21 de gener, funció només per a socis. Més informació i venda d’entrades: casalolesa.com.

PIERA

  • Concert de Sant Esteve: Dimarts, a les 19 h, a l’església de Santa Maria. Tradicional concert de la diada de Sant Esteve amb la cobla Ciutat de Girona. Organització: Agrupació Sardanista de Piera.

EL PONT DE VILOMARA

  • Caga tió gegant: Dimarts, a les 12 h, a la plaça Major. En cas de pluja es farà al centre cívic. Organització: Ajuntament del Pont de Vilomara.

PRATS DE LLUÇANÈS

  • Mostres de treballs nadalencs: A càrrec dels alumnes de l’escola Lluçanès i FEDAC Prats. Als aparadors buits del carrer Major. Des de dissabte i fins al 7 de gener.
  • Quinto reial: Dimarts, a les 17.30 h, al pavelló municipal. Organització: Comissió de Reis.

ELS PRATS DE REI

  • Visita del patge Faruk: Dimarts, a les 13 h, a la sala 1 d’Octubre (La Cooperativa). A càrrec de l’ACRS.
  • Pessebre vivent: Els dies 26 de desembre i 1, 6 i 7 de gener, a les 18.30 h, al nucli urbà. Des de fa 53 anys és l’escenari de les representacions d’un espectacle on els actors parlen de viva veu i que compta amb música pròpia, obra de mossèn Valentí Miserachs. A banda d’escenes bíbliques, hi ha representació d’oficis antics i també de fer cagar el tió. En acabar, torrada i tall de fuet a la vora del foc. Les representacions comencen puntualment i tenen aforament limitat. Entrades: 10 euros, i 7 euros de 5 a 12 anys, ambdós inclosos. Es recomana adquirir-les prèviament a www.acrsigarra.cat/pessebreprats.

PUIG-REIG

  • Arribada del patge reial: Dimarts, a les 18 h, a la Torre Vella de Cal Pons.

SANT BENET DE BAGES

  • 4t Pessebre Vivent de Món Sant Benet: Els dies 23, 26 i 30 de desembre i 1 de gener, sessions de 19 a 20 h, es podrà visitar l’únic pessebre de Catalunya que té lloc dins un monestir medieval. Amb escenes ambientades a l’edat mitjana i espectaculars efectes audiovisuals de gran format. S’hi representen oficis antics. En acabar, es podrà ballar danses medievals al jardí de l’absis, en un taller obert a tothom. Activitat en col·laboració amb el grup Tradiball Endansa de Manresa. Hi haurà també la Taverna del Pessebre. Entrades: 12,50 euros adults i 6,50 euros infants (de 3 a 12 anys). Més informació a monsantbenet.com.

SANT ESTEVE SESROVIRES

  • Partits de futbol de Nadal: Dimarts, a partir de les 10 h. A les 12 h, El Partit de Nadal. Recollida de joguines solidàries.
  • Cercavila de gegants d’anada a l’ofici: Dimarts, a les 10.15 h. Recorregut: Dr. Pau Costas, Major i plaça del Doctor Tarrés.
  • Missa de Sant Esteve: Dimarts, a les 10.45 h, amb la participació de la Coral Sant Esteve i dels gegants Angeleta i Siset.
  • Cercavila de gegants: Dimarts, a les 12 h, recorregut: plaça Dr. Tarrés, Serafí Julià, Xic Mateu, St Joan, Dr. Pau Costas i Plaça de la Vila.Ballada de sardanes uDimarts, a les 12.30 h, a la plaça de la Vila, amb la cobla La Flama de Farners.
  • Ball de garlandes: Dimarts, a les 13.30 h, a la plaça de la Vila, amb l’Esbart Dansaire.
  • Quinto de Sant Esteve: Dimarts, a les 19 h, quinto de Nadal obert a tothom. A les 23 h, festa amb Dj’s. Organitzat per Enxitxa’t, Fem Poble.
  • «Llum i misteri»: Dimarts, a les 19.30 h, a l’església parroquial. Concert de Nadal amb la coral Sant Esteve.

SANT FELIU SASSERRA

  • Missa de Sant Esteve: Dimarts, a les 11 h, a la capella de Santa Magdalena. Organització: Consell Parroquial.
  • Concert de Nadal: Dimarts, a les 18 h, a la sala gran de l’Ateneu. Amb la Coral de Sant Feliu Sasserra. Organització: Coral de Sant Feliu Sasserra.

SANT FRUITÓS DE BAGES

  • Pista de gel: Instal·lada a la plaça de l’Onze de Setembre, estarà oberta fins a 22 de gener. Horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 h. Divendres, dissabtes, diumenges, vigílies de festius i festius: d’11 a 14 i de 17 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener tancarà a les 19.30 h. Preu: 7 euros. Cal portar guants. En cas de no disposar-ne, se’n podran comprar a la taquilla.
  • Visita del patge reial: Dimarts, de 12 a 13,10 h, al Cobert de la Màquina de Batre. Recollida de cartes pels Reis d’Orient.
  • «Els Pastorets del Ferrer Magí»: Els dies 26 de desembre i 7 de gener, a les 19 h, al teatre Casal Cultural. A càrrec de l’Elenc Teatral dels Pastorets de Sant Fruitós de Bages. Versió d’Enriqueta Capellades. Entrades: 6 euros adults i 4 euros menors de 14 anys. A la venda al bar Nexe (els dilluns, dimecres i divendres de 10 a 12 h, i els dimarts i dijous de 17 a 19 h.).

SANT JOAN DE VILATORRADA

  • «Els Pastorets»: Els dies 26 i 30 de desembre i 6 de gener, a les 18 h, a l’ateneu La Verbena.

SANT MARTÍ SESGUEIOLES

  • Arribada del patge Faruk: Dimarts, a les 10 h, a la sala polivalent Josep Maria Torras Cao La Fàbrica. A continuació es farà cagar el tió.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

  • Concert de Nadal: Dimarts, a les 20 h, a la sala de Cal Soler. A càrrec de la coral Nou Horitzó. Organització: Associació Musical Castellet.

SANTA MARIA D’OLÓ

  • «El pajaro jocs»: Dimarts, a partir de les 10 h, al passeig Carme Vidal. Jocs de fusta tradicionals d’ambient rural en gran format. En el marc del cicle Moianès Cultura Inquieta organitzat pel Consell Comarcal del Moianès.
  • Arribada de les princeses d’Orient: Dimarts, a les 12 h, al passeig Carme Vidal, per recollir les cartes de la quitxalla.
  • Quinto de Sant Esteve: Dimarts, a les 18 h, a l’Espai Hemalosa, Organitzat pel F.C Oló.

SANTPEDOR

  • Bike Sant Esteve: Dimarts, a les 8 h. Informació i inscripcions a www.2x2.cat. Organització: Centre Excursionista 2x2.
  • Carter reial: Dimarts, a les 18 h, a la capella de Sant Andreu. El patge arribarà a la plaça Gran U d’Octubre i recollirà les cartes pels Reis de tots els nens i nenes. Organització: Comissió de Reis i Ajuntament de Santpedor.
  • «Els Pastorets»: Dimarts 26 de desembre, a les 19 h, i dissabte 6 de gener, a les 18 h, a Cal Llovet. Entrades: 10 euros, anticipades; i 12 euros, a taquilla. A la venda a la llibreria L’Horitzó. Servei de bar i sorteig d’una panera a cada funció. Organització: Associació Els Pastorets de Santpedor.

SÚRIA

  • Concert de Sant Esteve: Dimarts, a les 12 h, a l’església de Santa Bàrbara. Concert a càrrec de la coral Sòrissons, formació coral de l’Escola Municipal de Música.
  • «Els Pastorets de Súria»: Dilluns 25 de desembre, a les 19 h, i 26 i 30 de desembre i 1, 6 i 7 de gener, a les 18 h, al teatre Foment Cultural. A càrrec del foment Cultural de Súria. Tradicional espectacle nadalenc amb més de cent anys d’història amb el text de Josep Maria Folch i Torres. Música original d’Antoni Malats i Joan Pelfort, interpretada per l’orquestra i cor Mas Torrat. Entrades a la venda a entrades.fomentculturalsuria.cat, a l’establiment Milar Regunat Agut i a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació. Organització: Foment Cultural.

VECIANA

  • Missa del gall: Diumenge, a les 20 h, a l’esglesia de Santa Maria. Hi haurà cantada de nadales.

VIVER I SERRATEIX

  • Pessebre vivent: Dimarts 26 de desembre, a les 18 h, al monestir de Serrateix. Activitat en benefici de La Marató.

Subscriu-te per seguir llegint