A quina hora és la cavalcada de Reis del teu municipi?

Consulta els horaris i recorreguts de totes les rues de Ses Majestats els Reis d'Orient de la regió central

Imatge d'arxiu d'un moment de la cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient de Manresa

Imatge d'arxiu d'un moment de la cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient de Manresa / Oscar Bayona

Redacció

La nit més màgica de l'any ja és a tocar. Els Reis Mags arriben a la Catalunya central i, si encara no saps on anar a veure la seva arribada, les opcions són molt i molt diverses. Tot seguit et presentem el llistat de Cavalcades de Reis als municipis de la regió central:

ARTÉS

Divendres 5 de gener, a les 18 h, pels carrers d’Artés. Organització: Comissió de Reis.

AVIÀ

Divendres 5 de gener, a les 19 h, adoració al parc del Tossal i parlaments dels Reis des del balcó de l’ajuntament. Seguidament, els Reis passaran per les cases per lliurar els regals.

BAGÀ

Divendres 5 de gener, a les 18 h, arribada a Terradelles; i a les 19 h, arribada a Bagà.

BALSARENY

Divendres 5 de gener, a les 18 h, a la carretera de Moià. Organització: Comissió de Reis.

BERGA

Divendres 5 de gener, a les 17 h, a la plaça Gernika. Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient i inici de la cavalcada fins a la plaça de Sant Pere. Recorregut: plaça Gernika, carerr de Pere II, Mestre Pedret, Salvador Espriu, Isaac Albéniz, Pere III, carretera de Sant Fruitós, carrer del Roser, plaça de la Cret, carrer Ciutat i plaça Sant Pere. Novetat: a la plaça de la Creu, espectacle La fàbrica dels regals, una creació de Natàlia Urbieta i Laura Corominas. Horaris de les sessions: 17.30, 18, 18.30 i 19 h.

BOLVIR

Divendres 5 de gener, a les 18 h, a l’església Santa Cecilia. Hi haurà coca i xocolata.

CABRIANES

Divendres 5 de gener, a les 20 h, pels carrers del poble.

CALAF

Divendres 5 de gener, a les 17 h, a la plaça Gran. Organització: Comissió de Reis.

CALDERS

Divendres 5 de gener, a la tarda (horari a concretar), sortida des de Cal Trullàs (inici al carrer Moià). Organització: Comissió de festes de Calders.

CALLÚS

Divendres 5 de gener, a les 18 h, visita dels Reis a la residència de Sant Sadurní. A partir de les 19 h, inici de la cavalcada per la carretera de Sant Mateu.

CARDONA

Divendres 5 de gener. Ses Majestats arribaran a la Coromina a les 18 h i adoraran el nen Jesús a l’església de Sant Ramon. Tot seguit, continuaran cap a Cardona on arribaran a les 19.30 h, on es farà la recepció del rei Herodes. Amenitzat per la Banda de Música de Cardona amb la col·laboració de l’escola municipal de música. Organització: Agrupament Escolta Hug Folch, grup de teatre La Cua del Gat i Ajuntament de Cardona. Col·laboració: Protecció Civil de Cardona.

CASSERRES

Dissabte 6 de gener, a les 18 h, pels carrers de Casserres. Acompanyats per la batucada de l’escola Pincesa Làscaris.

CASTELLAR DE N’HUG

Divendres 5 de gener, a les 21 h, i repartiment de regals a l’església per als infants i també per a algun adult.

CASTELLBELL I EL VILAR

Divendres 5 de gener, a les 18.15 h, al barri Burés. Inici amb focs d’artifici. Es farà un recorregut pels principals carrers amb parades al Burés, el Borràs i la Bauma.

CASTELLGALÍ

Divendres 5 de gener, a les 18 h, al raval de Can Font. Rua pels carrers del municipi, amb la cloenda al pavelló municipal d’esports.

CASTELLNOU DE BAGES

Pessebre vivent -Divendres 5 de gener, de 16 a 18 h, al nucli històric.

Arribada dels Reis d’Orient -Divendres 5 de gener, a les 18.30 h, al nucli històric.

CASTELLOLÍ

Divendres 5 de gener, a les 19 h, a la baixada dels Pinyerets.

CASTELLTALLAT

Missa de Reis -Dissabte 6 de gener, a les 10 h, a l’església de Castelltallat. Hi haurà la presència de Ses Majestats els Reis. Seguidament, al casal, repartiment de regals.

CASTELLTERÇOL

Divendres 5 de gener, a les 17.30 h, a l’entrada del camp de futbol xocolatada. A les 18 h, inici de la cavalcada des del camp de futbol Cebrià Calvet. Organització: Associació de Reis de Castellterçol.

CASTELLVÍ DE ROSANES

Divendres 5 de gener, a les 18.50 h, al carrer Manel Fernández. Aquí hi haurà la concentració, animació i l’inici de la rua. Els Reis seguint l’estel de la Cadireta, arribaran pel bosc. Tot seguit, cavalcada dels Reis i el patge Picarol fins a la plaça on es farà la recepció. En acabar, aniran a repartir els regals amb la clau màgica.

CERCS

Pessebre vivent i Reis d’Orient -Divendres 5 de gener, a les 18 h, a la plaça Diputació. A les 19.15 h, arribada de Ses Majestats els Reis de l’Orient. Hi haurà servei de bar amb venda d’entrepans i brou Aneto gratuït.

COLLBATÓ

Divendres 5 de gener, a les 18.45 h, arribada dels Reis d’Orient a Coves. Cal anar al mirador de la Salut. A les 19 h, recorregut pels carrers del poble. A les 20.30 h, al Casinet, salutació dels Reis i entrega de regals per Ses Majestats.

ESPARREGUERA

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h, a la plaça de la Sardana, davant del teatre de la Passió. Espectacle piromusical d’arribada de Ses Majestats i benvinguda per part de l’alcalde, que els lliurarà la clau de la vila. Seguidament, inici de la cavalcada de Reis. Enguany la cavalcada incorporarà una nova comitiva que repartirà carbó, amb la col·laboració e pecial de la colla de diables d’Esparreguera. Recorregut de la cavalcada: Teatre La Passió, avinguda de Francesc Marimon, carrers de Sant Miquel, de Sant Joan, de Baix, plaça de la Constitució, carrers dels Arbres, de Ferran Puig, d’Orenci Valls, plaça de Sant Magí, carrer de Montserrat, plaça de Santa Eulàlia, carrer Gran, plaça de l’Ajuntament, carrers de Cavallers, de la Guardiola, de Sant Joan, de Sant Miquel i avinguda de Francesc Marimon fins al teatre La Passió. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

L’ESPUNYOLA

Divendres 5 de gener, a les 20.30 h, al local social. Xocolatada per a tothom. Organització: Comissió de Reis de L’Espunyola i Ajuntament de l’Espunyola.

FALS

Divendres 5 de desembre, a les 19 h. Organització: ACR Fals.

FONOLLOSA

Divendres 5 de gener, a les 18 h, a davant de l’ajuntament. A continuació, porta a porta per les cases dels infants de Camps i Fonollosa per repartir regals. Organització: ACR Fonollosa.

GUARDIOLA DE BERGUEDÀ

Divendres 5 de gener, a les 19 h, arribada i pessebre vivent M. Rosa Simon al barri Bastareny. Entrega de paquets a la plaça de l’Ajuntament.

GUIXERS

Divendres 5 de gener, a les 18 h, a Sant Llorenç de Morunys.

IGUALADA

Divendres 5 de gener, a les 17.15 h, concert de les bandes: Unió Filharmònica d‘Amposta, Banda de Música del Prat de Llobregat i Banda de Música d’Igualada. A les 17.45 h, recepció de les autoritats i pregó de Ses Majestats els Reis. A les 18 h, focs artificials que anunciaran l’inici de la cavalcada amb el següent recorregut: passeig Verdaguer (davant l‘escola Mowgli), avinguda Montserrat, avinguda de Caresmar, carrer de la Soledat, plaça del Rei, carrer de Sant Jordi, rambla del General Vives, rambla de Sant Isidre, rambla Nova, rambla de Sant Ferran i plaça Castells. En acabar la cavalcada, s’iniciarà el repartiment de joguines a càrrec dels patges. Organització: Reis d’Igualada.

LLÍVIA

Espectacle infantil -Divendres 5 de gener, a les 16 h, al poliesportiu de Llívia, amb Jaume Barri. Hi haurà coca i xocolata.

Cavalcada de Reis -Divendres 5 de gener, a les 18 h, itinerari per la plaça del Molí, carrer del Raval, carrer dels Forns, i recepció de cartes als Reis Mags a l’església de Nostra Senyora dels Àngels. Organització: Ajuntament de Llívia.

MANRESA

Divendres 5 de gener, a les 18.15 h, inici del recorregut sota el Pont Vell. Trobada a la rotonda de Sant Marc. Recorregut: Pont Vell, carrer de Sant Marc, Via Sant Ignasi, plaça del Remei, avinguda Bertrand i Serra, carretera del Pont de Vilomara, plaça Bonavista, passeig Pere III, plaça Onze de Setembre, plaça Espanya, plaça Neus Català, Muralla Sant Domènec, Muralla del Carme, plaça Infants, plaça Europa, carrer Joc de la Pilota, carrer Sobrerroca i plaça Major. A les 20.15 h, arribada a la plaça Major, on l’alcalde donarà la benvinguda a Ses Majestats i els lliurarà la clau de la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltasar també diran unes paraules als infants. Organització: Agupació Cultural del Bages i Ajuntament de Manresa.

Arribada dels Reis d’Orient uDivendres 5 de gener, a les 18 h, al casal cívic i comunitari la Font dels Capellans. Xocolata calenta per a tothom. A continuació els Reis repartiran regals a tots els infants que vagin a veure’ls. Organització: AVV Font dels Capellans.

Rei Ros uDivendres 5 de gener, a les 19.30 h, al local social AVV Vic-Remei. Gaspar, el Rei Ros, repartirà regals per als infants del barri. Cal inscripció prèvia a vicremei@gmail.com. Organització: AVV Vic-Remei.

Reis d’Orient uDivendres, a partir de les 20 h, al local de l’Associació de Veïns del Poble Nou, arribaran per repartir regals als infants del barri. Inscripcions per les famílies interessades: els dies 4 i 5 de gener, de 10 a 13 h. Entrades: 5 euros. Organització: AVV Poblenou.

Els Reis d’Orient a la plaça uDissabte 6 de gener, a les 12 h, a la plaça de la Democràcia. Els Reis d’Orient repartiran els regals als infants presents. Organització: AVV Mion-Puigberenguer-Poal.

MARGANELL

Divendres 5 de gener, a les 20.30 h, a la plaça de l’església. Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran per entregar personalment els regals en mà als nens del poble. La recepció estarà acompanyada amb coca i mistela.

MOIÀ

Divendres 5 de gener, a les 18 h, pel centre del poble. Recorregut: avinguda de la Vila, carrer de Sant Antoni, plaça Major, carrer de les Joies i plaça de Sant Sebastià.

MONISTROL DE CALDERS

«Alimentem els cavalls» -Divendres 5 de gener, a les 12 h, sortida des de la plaça Nova.

Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient -Divendres 5 de gener, a les 18 h, a la plaça Nova, rebuda. Organització: Ajuntament de Monistrol.

NAVARCLES

Divendres 5 de gener, seran rebuts amb fanalets a la plaça de la Vila.

NAVÀS

Divendres 5 de gener, a les 19 h, a la carretera de Berga. Arribada per la carretera de Berga i acte a la plaça de l’Església. Posteriorment recorregut dels Reis pels carrers del poble. Organització: Cavalcada de Reis.

ÒDENA

Divendres 5 de gener, a les 19 h, al passeig Sant Miquel. Arribada de la comitiva reial per la carretera de Can Macià. Seguirà el recorregut fins arribar a la plaça Major, on l’alcalde farà l’entrega de la clau del municipi a Ses Majestats els Reis d’Orient. Tot seguit es farà el repartiment de paquets als domicilis. Organització: Associació Cavalcada dels Reis de l’Orient d’Òdena, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Òdena.

EL PLA D’ÒDENA

Divendres 5 de gener, a les 19 h, al Pla d’Òdena. Arribada de la comitiva reial pel carrer Lleida. Seguirà el recorregut, sense parar, pels carrers del pla d’Òdena i fins al barri de Sant Pere, on a la plaça Sant Pere l’alcalde rebrà Ses Majestats. A continuació, continuarà la cavalcada i s’iniciarà el repartiment de paquets a domicili. En cas de pluja, la cavalcada se suspendrà i es podrà visitar Ses Majestats a l’església verge de la Pau, de 19 a 20 h. Tot seguit es faria el repartiment de paquets a domicili. Organització: Associació Cultural Comissió de Reis de Sant Pere i del Pla d’Òdena, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Òdena.

OLESA DE MONTSERRAT

Divendres 5 de gener, de 18.15 a 21.15 h, recoregut pels carrers d’Olesa.

OLIUS

Divendres 5 de gener, hora a confirmar.

PIERA

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h. Recorregut de Ses Majestats amb les carrosses pels carrers centrals de la vila, pregó a l’ajuntament i adoració del Nen Jesús a la Barra de les Perdius. Organització: Reis de Piera.

EL PONT DE VILOMARA

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h, pels carrers del municipi. Sortida des del Pont Vell.

ROCAFORT

Divendres 5 de gener, a les 19.30 h, pels carrers del poble. Organització: AAVV de Rocafort.

PRATS DE LLUÇANÈS

Divendres 5 de gener, a les 18 h, pel cantó de Lurdes. Organització: Comissió de Reis.

ELS PRATS DE REI

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h, punt d’arribada al passeig Josep Maria Llobet. A càrrec de l’ACRS.

PUIGCERDÀ

Divendres 5 de gener, a les 18 h, visita al local social de Vilallobent. A les 19 h, sortida de la cavalcada, que recorrerà els carrers de la vila des de la plaça de l’Estació. La comitiva reial visitarà l‘ajuntament i la plaça Santa Maria, on els infants podran lliurar les cartes i rebre un obsequi. Organització: Comissió de Festes.

PUIG-REIG

Divendres 5 de gener, a les 18 h, baixada de torxes del Turó de la Senyera. A les 18.30 h, arribada de Ses Majestats al passeig Riera de la Sala, davant la piscina i inici de la cavalcada. Recorregut: Piscina, Girona, Pau Casals, Major, Llobregat, passeig de la Via, Pau Casals i plaça Mestre Badia. A les 19.30 h, rebuda a la plaça Mestre Badia. En cas de mal temps es farà al pavelló. Organització: Ajuntament i Associació Reis de l’Orient de Puig-reig.

SALLENT

Divendres 5 de gener, a les 18 h, inici al pont de la Concòrdia. Els tres Reis faran un recorregut pels carrers de la vila en una nit màgica. Organització: Comissió Reis Mags de Sallent.

SALO

Divendres 5 de gener, a les 18 h, al local social. Després hi haurà l’entrega de regals als nens i nenes. Cal inscripció prèvia.

SANT ESTEVE SESROVIRES

Divendres 5 de gener, a les 18 h, arribada per l’entrada del poble, al costat antiga Chupa Chups.

SANT FELIU SASSERRA

Divendres 5 de gener, a les 18 h, arribada per la carretera d’Oristà. Organització: Comissió de Festes.

SANT FRUITÓS DE BAGES

Els Reis visiten la residència -Divendres 5 de gener, a les 16.30 h, a la residència per a la gent gran El lledoner.

Cavalcada de Reis -Divendres 5 de gener, a les 18.30 h, a la carretera de Les Brucardes. Recorregut: Avinguda Sant Joan, plaça Alfred Figueras, avinguda Sanmartí, carrer Sallent, carrer Balmes, avinguda Joan XXIII, carrer arquitecte Gaudí, carrer Germán Duran. El final de festa es farà al Cobert de la Màquina del Batre amb la salutació dels infants als Reis i coca i queviures a la haima.

SANT JOAN DE VILATORRADA

Divendres 5 de gener. Després hi haurà entrega de regals al local de La Verbena.

SANT MARTÍ SESGUEIOLES

Divendres 5 de gener, a les 18 h, des de l’escola Font de l’Anoia.

SANT MATEU DE BAGES

Dissabte 6 de gener, després de la missa de les 13 h, a l’església de Sant Mateu. Hi haurà el repartiment de regals.

ST SALVADOR DE GUARDIOLA

Divendres 5 de gener, a les 18 h, amb inici a la Masia del Calvet. Recorregut: Masia del Calvet, plaça del Pi, carrer de Sant Salvador, de la Llum, Martí i Pol, Santiago Rusiñol, avinguda de la Generalitat, carrer de la Creu, de Dalt, Marganell i pavelló, on es farà una rebuda amb espectacle pirotècnic. Tots els infants podran parlar amb els Reis. Posteriorment, sopar de Reis, amb got de brou, botifarra, coca i xocolata. Preu: 6 euros. Es podrà comprar anticipadament a l’ajuntament, o el mateix dia al pavelló.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h. Organització: Comissió Cavalcada de Reis.

STA MARGARIDA DE MONTBUI

Arribada en globus dels Reis d’Orient i cavalcada pel nucli urbà -Divendres 5 de gener, a les 18 h, al passeig Catalunya. Arribada en globus dels Reis de la il·lusió, Melcior, Gaspar i Baltasar. Rebuda institucional. Cavalcada i posterior lliurament de joguines pels domicilis. Itinerari: Inici davant Mont-Àgora, carrer La Mercè, carrer del Pont, Bulevard sencer i carretera de Valls fins a la rotonda de l’olivera i finalització al passeig Espanya de Vistalegre.

Cavalcada al nucli antic -Divendres 5 de gener, arribada dels Reis de l’Orient al poble. Recorregut fins a l’església parroquial de Santa Margarida. A les 19.45 h, arribada a l’església del poble. Organització: Comissió de Reis Nucli Antic.

SANTA MARIA D’OLÓ

Divendres 5 de gener, a partir de les 18 h, arribada a l’avinguda Manuel López fins a l’església on hi haurà l’ofrena i seguidament es dirigiran al pavelló municipal on es farà l’entrega de regals. Durant tot el recorregut, estaran acompanyats per la txaranga Buidant la bota.

SANTPEDOR

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h. Arribada a la plaça de l’Església de Ses Majestats els Reis d’Orient on rebran les claus del poble en mans de l’alcalde. El recorregut de la cavalcada: carrer Ample, Santa Anna, plaça de la Font, Passeig, Muralla de Manresa, Timbaler del Bruc, Monjo, Bages, Verge de Juncadella, Roger del Flor fins arribar a Cal Llovet, on es farà el lliurament de regals. Organització: Comissió de Reis i Ajuntament de Santpedor.

LA SEU D’URGELL

Benvinguda del senyor Pipa i cavalcada de Reis -Divendres 5 de gener, de 18.30 a 20 h, arribada al Parc del Segre i recorregut pel municipi. Final a la sala Sant Domènec, amb recepció de cartes.

SOLSONA

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h, per l’avinguda del Cardenal Tarancón (al costat de l’escola Setelsis). Itinerari de la comitiva: avinguda del Cardenal Tarancón, passeig del Pare Claret, portal del Castell (Reis i patges baixen de les carrosses per continuar a peu pel nucli antic), carrer del Castell, plaça de Sant Joan (parlament), carrer de la Mare de Déu, plaça Major, carrer de Sant Miquel, capella del Claustre de la catedral (ofrena) i sortida pel portal del Pont. Organització: Ajuntament de Solsona (regidories d’Educació i Cultura) i Comissió de Reis. Col·laboració: Esplai Riallera, Agrupament Escolta Pare Claret, Orquestra Patinfanjàs, Tatrau Escola de Teatre, Centre d’Excursionista del Solsonès, Escola de Dansa de Josefina Comas, Amisol, Escola Arrels, Escola Setelsis, Escola El Vinyet, Fundació Volem Feina i persones a títol individual.

SÚRIA

Divendres 5 de gener, a les 16 h, visita a la residència Bell Repòs. A les 18 h, inici de la cavalcada. Pas del seguici reial pel centre de la vila, procedent del barri de Salipota, fins a la Casa de la Vila, on tindrà lloc l’acte de recepció institucional i els parlaments. Posteriorment, la recepció reial als infants es farà al pavelló municipal d‘esports.

VALLS DE TORROELLA

Divendres 5 de gener, a partir de les 18.30 h. Després hi haurà entrega de regals al jardí de Valls de Torroella. Cal inscripció prèvia.

VILANOVA DEL CAMÍ

Divendres 5 de gener, a les 18.30 h. La cavalcada sortirà del carrer Sant Lluís i continuarà pel carrer Lleida. Aquest primer tram es farà sense música perquè en puguin gaudir els nens i nenes amb TEA. A l’arribada a la plaça del Mercat, recepció institucional a Ses Majestats. Organització: Agrupació Cultural i Recreativa. Amb el suport de Cultura

VIVER I SERRATEIX

Divendres 5 de gener, a les 19.30 h, a la plaça del Monestir de Serrateix.