
Arròs sec de bacallà, cloïsses i carxofes
Us proposem un plat primaveral d’arròs sec de bacallà, amb cloïsses i carxofes
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
Vots: 1/5 estrelles

INGREDIENTS
- 480 grams d’arròs
- 10 peces de carxofes
- 1 kg de cloïsses
- 4 lloms de bacallà dessalats
- 4 grans d’all trinxats
- 4 branques de julivert trinxat
- Pebrot escalivat
- Oli d’oliva
- Per fer el fumet:
- Un litre d’aigua
- 10 pells de bacallà
- Un porro
- Una ceba
Elaboració
- Preparem primer el fumet posant a foc viu una olla amb aigua.
- A part en una paella brasejarem les verdures i les afegirem a l’olla.
- Ho deixarem bullir tot junt uns 30 minuts per aconseguir un brou aromatitzat amb pells de bacallà.
- El color el donaran les verdures i el gust les pells. Ho colem i ho reservem.
- En una cassola per fer arròs al forn, primer de tot enrossirem les carxofes que prèviament haurem netejat i tallat a quarts.
- Retirem les carxofes i tot seguit enrossirem els alls trinxats, un cop fet aquest procés posarem el julivert i tot seguit mullarem amb el caldo de bacallà perquè no se’ns cremi el julivert.
- El següent pas és afegir l’arròs i quan comenci a bullir el posarem al forn a 180º perquè s’assequi.
- 5 minuts abans de treure’l del forn afegirem el bacallà i les cloïsses.