On es fa el millor pa de Manresa?

Els lectors de Regió7 trien aquests cinc forns i obradors com els seus preferits a l'hora de comprar aquest producte bàsic que s'ha convertit en tot un emblema de la gastronomia catalana

Una barra de pa

Una barra de pa / Pixabay

Redacció

Acompanyar cada àpat amb pa és un costum a les taules catalanes. El pa ha esdevingut tot un emblema de la gastronomia del país. Pa de pagès rodó, baguets, pa de sègol, d’espelta, de camut, d’olives, de cereals, de nous, de xapata, rústic, gallec, integral, llonguet o de viena...El mengem en totes les seves varietats, sol o acompanyat. Ara bé, encertar-la comprant un bon pa és més difícil del que sembla.

Per això, Regió7 ha demanat ajuda als lectors i els ha convidat a proposar a través de Facebook i Instagram forns i obradors de Manresa on fan el millor pa de la ciutat. En menys 48 hores, més de 120 comentaris. Aquests han estat els cinc més recomanats:

5.Forn Jorba

Ubicat al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, aquest petit forn situat a tocar de la plaça Bonavista és un negoci que ha passat de generació a generació des de 1940. El seu pa està elaborat amb massa mare amb una llarga fermentació a temperatures suaus. La fleca és coneguda per vendre pa integral, sobretot d’espelta, de civada, d’arròs, així com pa laxant o alemany.

4.Forn Coma

Venen focaccia, coques i peces de brioix, però d'entre tots els seus productes els lectors destaquen el seu pa. Al perfil d'Instagram del forn Coma, situat al carrer del Sol (a tocar de carretera de Vic) es poden trobar algunes de les varietats que elaboren "amb farina orgànica de Girona i francesa".

3.Forn de l'Arce

La combinació de l'ús de massa mare natural i una fermentació llarga i pausada donen com a resultat un dels pans més recomanats pels lectors. Es troba al forn de l'Arce del carrer de Carrió. L'establiment comparteix cada dia a les xarxes socials una publicació llistant les varietats que ofereix.

2.Forn Montlló

Un nom que s'ha repetit en múltiples comentaris ha estat el forn Montlló, del carrer de Sant Miquel. Segons un usuari de Facebook, aquest forn ven pa "des de fa molts anys fet a forn de llenya" i només fa falta "pasar-se sobretot dissabte i veure les cues que hi ha" per entendre perquè és un dels preferits dels manresans.

Diferents productes del Forn Montlló

Diferents productes del Forn Montlló / RestaurantGurú

1.Forn Antic

El secret del Forn Antic, del carrer Major, per ser la fleca més aclamada pels lectors del diari és l'elaboració del pa "en un forn giratori amb la solera de pedra, utilitzant ingredients de primera qualitat i massa mare natural, seguint un procés de fermentació lenta" que permet obtenir "pans bons i sans amb el sabor, olor, textura i aspecte agradable i característic que només es pot trobar en el bon pa", segons dictaminen al seu propi web.

Extra

Els lectors també recomanen tastar el pa de les múltiples fleques de Forn de Cabrianes repartides per la ciutat, el del Forn Costa (ctra. de Cardona, 39) i el del Forn Rovira (ctra. del Pont de Vilomara, 68). Vols participar i proposar altres obradors on fan el millor pa de Manresa? Deixa la teva opinió al post de Facebook que adjuntem a continuació: