El 24 de desembre del 2015, Alan Montoliu Albert, un adolescent transsexual de Rubí, víctima d'assetjament escolar a l'institut, es va treure la vida. Aquell suïcidi va ser el punt de partida que la directora Núria Vila va prendre per iniciar una investigació sobre la problemàtica del bullying, un problema social de gran magnitud que, sovint, s'amaga i es desconeix. El resultat de l'estudi és Els meus ulls, documental que el programa de TV3 Sense ficció estrena aquesta nit, a partir de les 21.55 h.

Segons informa la CCMA en un comunicat, per a la seva investigació, Núria Vila va contactar amb associacions que lluiten contra l'assetjament escolar i, a través d'aquestes associacions, amb testimonis directes de casos de bullying. Tant amb pares i mares de fills que són o que havien estat víctimes d'assetjament a l'escola o a l'institut, com amb adults que n'havien estat en el passat. El resultat és un documental que s'endinsa en el tema de l'assetjament escolar, un tema tabú que encara s'intenta amagar o negar en alguns centres.

El treball dona veu als afectats, alhora que reflexiona sobre la manca de recursos i formació que moltes vegades tenen els docents que s'han de fer càrrec de gestionar aquests casos i sobre la manca de consciència general quant a les conseqüències emocionals que aquests tipus de maltractament poden causar.