Seguretat informàtica

Google eliminarà tots els comptes abandonats a partir d’aquesta data

Si no s'inicia sessió abans del termini establert, tota la informació emmagatzemada desapareixerà

Un usuari fa servir el buscador de Google des d'una pantalla d'ordinador

Un usuari fa servir el buscador de Google des d'una pantalla d'ordinador / Gerard Escaich

Redacció

Google ha anunciat que començarà a eliminar els comptes que faci més de dos anys que estiguin inactius. La companyia de tecnologia prendrà aquesta mesura preventiva per evitar que els ciberdelinqüents utilitzin aquests perfils per generar i propagar amenaces informàtiques.

Tots els usuaris que tinguin un compte abandonat veuran com la informació emmagatzemada desapareix a partir del desembre vinent. Entre les plataformes i aplicacions afectades per aquesta decisió es troben Docs, Drive, YouTube i Google Fotos: els seus arxius (documents, correus, fotos i vídeos) seran eliminats sempre que el seu amo no iniciï sessió abans del termini establert.

Cal destacar que hi ha certes excepcions, com els comptes vinculats a centres educatius o empreses, els quals continuaran vigents una vegada superada la data límit.

Com pots salvar el teu compte?

Si no vols perdre qualsevol informació emmagatzemada en alguna de les eines gestionades per Google, hauràs d’accedir al teu perfil per deixar evidència que aquest compte no està abandonat. Abans, l’empresa nord-americana ho notificarà via correu electrònic de recuperació a tots els usuaris que podrien patir les conseqüències d’aquesta mesura.

A través del mateix missatge, es podrà iniciar sessió en el compte abandonat i, en cas de fer-se, la seva eliminació quedarà posposada dos anys més.

Igualment, per tal d’assegurar la conservació de totes les dades emmagatzemades, és recomanable que accedeixis periòdicament al teu compte de Google tot i no haver rebut cap notificació.