Teatre popular

Les passions, més que un clàssic de Setmana Santa

Cervera, Esparreguera i Olesa de Montserrat presenten espectacles de gran format per escenificar la vida de Jesús

Imagen de la Virgen de los Dolores de Badalona

Imagen de la Virgen de los Dolores de Badalona / AJUNTAMENT DE BADALONA

ENTIC BADIA

Dies de passió. De representació de La passió. La temporada per veure aquests particulars textos teatrals se situa a l’entorn de Setmana Santa. La vida de Jesús contada de manera didàctica per explicar-la al poble i la transformació del guió segons històriques adaptacions que s’han anat representant a escala local. Olesa de Montserrat, Esparreguera (Baix Llobregat) i Cervera (Segarra) se n’emporten la palma. Tot i que no són úniques, aquests són els grups teatrals que han aconseguit mantenir la tradició amb espectacles de gran format i que malgrat estar representats per actors amateurs tenen clar caràcter de professionalitat. Any rere any es representa La passió de..., perquè l’escenificació ha arrelat entre desenes de veïns d’aquestes poblacions i la cita és anual, ineludible, amb assajos i representacions en dies festius marcats al calendari de cada casa. Algun Jesús s’ha de quedar sense poder anar a la calçotada de rigor amb els amics. Poden ser obligacions incompatibles.

Les representacions de La passió van més enllà del relat d’una història compartida entre actors i públic, del qual es coneixen les escenes i el desenllaç final. No hi pot haver espòiler, en aquest cas. Se cita l’espectador per mostrar un espectacle, amb grans espais escenogràfics, amb un vestuari enriquit i renovat any a any, de gran vistositat, i amb actuacions d’un elevat nivell interpretatiu.

A Olesa, La passió es representa demà dissabte (a les 18 h) i el Divendres Sant, a les 11 del matí. Durant el mes d’abril, hi ha funcions cada cap de setmana i es pot consultar a la web lapassio.cat. El preu de l’entrada és de 22 euros, amb descomptes per a gent gran i per a nens.

En el cas de La passió d’Esparreguera es representa en dos formats: el tradicional, amb sessió de matí i tarda. Es pot veure el dia 24 de març i el dia 29 del mateix mes Però també hi ha una funció amb un format més convencional (2 hores i 30 minuts d’espectacle). Hi ha funcions previstes cada cap de setmana d’abril fins a l’1 de maig. Es pot consultar a la web lapassio.net. El preu és de 20 euros, amb descomptes segons l’edat.

En el cas de La passió de Cervera, hi haurà representacions en sessions de tarda (16 h - 19.30 h) el 23 i 29 de març, i el 6, 13 i 20 d’abril. El preu és de 23 euros, i també hi ha descomptes segons les edats.