Ploren per Ferrovial

Jordi Molet

Jordi Molet

El poder polític espanyol va entrar en pànic quan va saber les intencions de Ferrovial de traslladar la seva seu social als Països Baixos, i membres del Govern van amenaçar la companyia amb represàlies fiscals si finalment acordaven el canvi.

Tot i així, el canvi s’ha consumat perquè Ferrovial vol millorar la seva capacitat per competir i créixer internacionalment. A més, els directius volen que l’empresa cotitzi als Estats Units i creuen que ho podran fer millor des de la nova seu que des d’aquí. Tanmateix, asseguren que no se’n van d’Espanya; que hi mantindran activitat, ocupació, inversions, contribució fiscal i la cotització a les borses.

Però la classe política que va veure tan natural que empreses catalanes marxessin a altres zones de l’Estat, perquè finalment es quedaven al «país», o que va mirar cap a una altra banda quan van vendre Endesa a Enel, i Esperança Aguirre va dir que «abans italiana que catalana», ara resulta que ploren com ànimes en pena perquè Ferrovial, que ha crescut fent obra pública i que té molts negocis a l’estranger, se’n va a un altre país de la Unió Europea. No havíem quedat que els nacionalismes eren cosa del passat i que ara cal pensar amb mentalitat europea?