LA SIMONETA

Rubiales, n’hi ha tants com tu!

Maria Dolors Guàrdia Rubies

Maria Dolors Guàrdia Rubies

Per sort, però massa a poc a poc, ja n’estan enxampant uns quants, com tu. Per què et permets, davant de totes les càmeres, fer un petó robat a Jenny Hermoso, jugadora de la selecció espanyola guanyadora del mundial 2023? Hi ha un munt d’homes que heu estat cometent abusos de poder, impunes, sobre noies que considereu inferiors i infantils. Hi ha hagut altres casos: Jim Carrey va besar a la força a Alícia Silverstone i Adrien Brody va fer-li a Halle Berry. No els va passar res i potser t’hi has emmirallat.

Tu tens un mal historial fins ara força encobert. Sense comptar els negocis turbulents... Ja es queixaven, ja, les futbolistes, però, com que són dones, no cal fer-los cas.

I ara t’has posat en evidència; no amb discreció a la teva comarca, no, tu davant del món sencer. Ves-te’n a la cova d’Alí Babà i no te’n moguis fins que no siguis capaç de tenir un comportament d’humà educat i amb moral. Però no sé pas si en podràs tornar... el masclisme ja el portes de sèrie i només té una reparació: extirpar-lo de soca-rel.

Fins a l’èxit, però, no t’acostis a cap dona. Exceptuant, potser, la teva mare: protagonista d’un desmesurat esperpent i disposada a deixar-te orfe, de tant com t’estima, passant gana.

No soc capaç d’encaixar que només t’hagin exigit una suspensió de noranta dies. L’Espanya casposa, genèticament masclista de medul·la fins endins, atàvica i incorregible, no sols no t’ha fulminat immediatament sinó que, a sobre, et va aplaudir mentre feies unes odioses declaracions enfonsant-te encara més en el fang. Creies que tenies poders il·limitats? Vas convertir la Jenny, de víctima en culpable. Taujà! Tros de quòniam! Capsigrany! Podria trobar-te un insult per a cada dia de l’any!

Els diners deuen tenir-hi molt a veure però ets un orgullós envanit que no vas voler dimitir. I també allò del «antes partía que doblá», tan definitori de l’Espanya orgullosa de defectes com el masclisme i contumaç en persistir-hi.

Perquè ets un maleducat groller i ordinari que no tens altre acudit (perquè també et surt de medul·la endins) de tocar-te els genitals davant del món sencer. Què vols que en pensi de tu, el planeta? I de l’Espanya que estaves representant?

Amb Rubiales, però, hi ha hagut mitja sort. Més enllà dels Alps, la FIFA li ha imposat, amb prestesa, una ridícula sanció de noranta dies!

Però a l’Espanya masclista entestada en ser-ho i orgullosa de ser-ne, el TAD només hi veu una falta greu, sense el molt. I ja es veurà si passa res més.

Alexia Putellas, capitana del Barça i jugadora de la selecció espanyola, va liderar amb el seu «S’ha acabat» la rebel·lió contra Rubiales. Darrere d’ella, esportistes, polítics... li han fet costat a la Jenny. I una cosa deixarà de bo: potser a partir d’ara a alguns masclistes els ballarà pel cap: compte, poden passar «cosetes»!

I és que, tot i el cas Rubiales, el masclisme, arreu, encara està molt lluny de ser erradicat perquè les dones encara són considerades éssers inferiors. «S’ha d’acabar».