Va ser un dels millors gags de Friends. L’he utilitzat al conèixer persones amb feines difícils d’explicar. Irònic, divertit i sarcàstic, Chandler Bing era el millor personatge de tots. I si llegeixen la seva autobiografia Amics, amants i allò tan terrible s’adonaran que Matthew Perry no era tan diferent d’ell. Escrit amb duresa i un sentit de l’humor que no li va salvar la vida, però que segur que la hi va fer més suportable, comença així: «Hola, em dic Matthew, però tu segurament em coneixeràs per un altre nom. Els meus amics em diuen Matty i hauria d’estar mort». Llegir-ho ara em posa els pèls de pun ta. Aquests exemples tan bèsties i necessaris ens haurien d’obrir els ulls. Les drogues són dolentes i el tabac mata, però el nostre Chandler Bing era bàsicament un alcohòlic. Un alcohòlic que sortia a la seva sèrie bevent cerveses amb el seu col·lega Joey, quan es quedaven a soles veient Los vigilantes de la playa. No només a Friends, l’alcohol és present en tots els espais. En totes les sèries, pel·lícules, dinars, sopars, bars, festes i a casa. Poques llars són les que no tenen una cervesa a la nevera o un vi al rebost. Tenim l’alcohol tan normalitzat que, si deixes de beure’n, et converteixes en una bèstia rara. Jo mateixa vaig deixar de beure’n fa uns mesos perquè sentia que en bevia massa. No us enganyaré. M’està costant adaptar-me al meu nou món. La societat no accepta les persones que no beuen. Diuen que brindar sense alcohol dona mala sort, però la veritat és que incomoda el que beu. A les festes no et queda més remei que beure aigua si en tenen i et miren malament quan els demanes una cosa que no sigui una cervesa sense alcohol. Jo bevia, però mai m’ha agradat la cervesa. Doncs ara he de donar gràcies que me n’ofereixin. No vull ni pensar com ho deuen passar les persones alcohòliques. Observant per tot arreu la droga que els està matant. Com es recuperaran així? És molt difícil. I si aconsegueixes rehabilitar-te, després del patiment viscut, et pot passar com a Matthew Perry, que el teu cos digui prou fins i tot quan ja no beus. Però com diu al seu llibre: «L’única cosa que vaig fer bé va ser no rendir-me». Mai és tard.