Jaume Espel Riera i Josep Fuentes Ribas

Recordant l’amic Josep Montañà

Cartes dels lectors

Cartes dels lectors

Aquests dies ens hem retrobat diversos pensionistes de CCOO del Berguedà i del Bages i hem recordat el company i amic Josep Montañà, que ens va deixar fa uns dos mesos.

Les dones i homes del sindicat al Berguedà i també al Bages tenim un molt bon record d’ell i li estem profundament agraïts per la seva tasca i mestratge.

Josep Montañà va ser un dels fundadors del moviment i després del Sindicat de Comissions Obreres al Berguedà. Ho van fer en uns moments difícils, en plena dictadura franquista, combinant la lluita per millorar les condicions de treball i de vida de la classe treballadora, amb la lluita per la llibertat i la democràcia i els drets nacionals. Participant en reunions clandestines en locals de l’església d’alguns capellans progressistes, confeccionant i distribuint fulls informatius i altres materials, participant en Comissions de Solidaritat, és a dir, amb una implicació activa i arriscada. Aquesta activitat li va comportar algun incident amb la Guàrdia Civil que li podia haver costat molt car.

Josep Montañà era un home treballador, honest, just i generós. Un home implicat a fons en la tasca per avançar cap a una societat més justa i solidària que la que vivíem i vivim. Un home intel·ligent i reflexiu que sempre argumentava les seves opinions i que defensava amb vehemència el que considerava adequat i just en cada moment. Les seves reflexions i afirmacions eren escoltades i tingudes en compte. Era un home d’esquerres amb les idees molt clares.

Li agradava observar i reflexionar sobre el seu entorn econòmic i social, el Berguedà i el país en general. Això ho demostren els seus nombrosos i interessants articles elaborats i publicats.

Per nosaltres, no poder comptar amb Josep Montañà ha estat una gran pèrdua. Sempre el recordarem com una gran persona i un bon company i amic.