Gaudir de la neu fent esport i turisme

El paisatge emblanquinat de La Molina i les vistes des del punt més alt de l’estació són un bon reclam

Esquiadors a punt de baixar d’un telecadira de La Molina, ahir al matí | OSCAR BAYONA

Esquiadors a punt de baixar d’un telecadira de La Molina, ahir al matí | OSCAR BAYONA / anna costa. la molina

Anna Costa

Els esquiadors no eren els únics que omplien ahir La Molina. L’estació és també un atractiu turístic per a molts amants de la muntanya. Alguns, per exemple, acompanyaven ahir la família o els amics i gaudien de la jornada passejant per l’entorn o fent un cafè a la terrassa d’un bar a peu de pistes tot contemplant el paisatge blanc que han deixat les últimes nevades. «No té res a veure l’estampa que vèiem la setmana passada a la d’avui, que és molt bonica», explicava una parella d’avis de Mataró que té un apartament a La Molina i que freqüenten la zona habitualment.

Per contemplar unes vistes magnífiques, La Molina dona l’opció de pujar a més de 2.500 metres amb telecabina. De moment, això sí, sense esquís perquè les pistes encara estan fora de servei aquesta temporada. Aquesta opció és un bon complement per als esquiadors i una bona alternativa per als no esquiadors. És el cas d’una noia de Buenos Aires que fa set anys que viu a Barcelona i que ahir per primera vegada tocava la neu: «És una sensació molt emocionant, em fa sentir viva, m’ha agradat moltíssim i tinc clar que tornaré a la muntanya amb neu», assegurava.

El turisme estranger també trepitja La Molina. Ahir, un grup de directors d’escoles anglesos coneixia de prop l’estació de la mà de Joaquim Camacho, d’Skim Incoming: «els fem una visita perquè el mes que ve alumnes anglesos vindran a esquiar i volem que coneguin les pistes».