Sis aliments bàsics en tota dieta de nutricionista: sacien i no engreixen

Són productes de la terra i uns grans aliats per a gent que vol aprimar-se i cremar greix

Els 6 aliments que has de conèixer per aprimar-te

Els 6 aliments que has de conèixer per aprimar-te / MANU MITRU

Xurxo Ageitos Gómez BZ

Arriba l'hora d'enfrontar-te a un moment dur: "Em posaré a dieta". No pot ser, estàs perdent la forma i adquirint hàbits poc saludables. La situació ha arribat fins al punt que no et queda més remei que anar a totes: “he d'aprimar-me”. I, en aquest punt, apareixen altres fantasmes. "Però no vull passar gana, ni patir" o "què faig si m'hi entra un capritx". I l'obsessió és molt mala consellera per assolir els objectius.

Moltes vegades, no és gens fàcil, però tampoc tan complicat com un pensa. No cal fer del patiment absolut una bandera per perdre aquests quilos de més

Per exemple, podeu incloure alguns hàbits a la vostra rutina diària que us ajudaran a cremar més calories. O et pots replantejar l'esmorzar amb alguns trucs. Hi ha diferents eines per aconseguir aprimar-te i aconseguir una rutina i dieta saludables.

L'obsessió, nefasta consellera per perdre pes

No ens hem d'obsessionar a distingir aliments dolents de bons. Però sí que hem de tenir clar que, alguns són més nutritius que altres. I en això hi insisteixen els experts en nutrició.

Un dels trucs per aprimar-te no és altre que fer una aposta ferma pel menjar que menys additius tingui, és a dir, que menys processat estigui.

En definitiva, pels aliments més reals o “real food”. I després ja hi ha l'assessorament que sempre ha de donar un nutricionista o expert mèdic i, per descomptat, conèixer el nostre cos i la realitat dels aliments que consumim més sovint.

La dieta cetogènica

Dieta / -

Els sis millors aliats per aprimar-se

Efectivament, l'obsessió no és cap aliada per perdre greix. En canvi, els vegetals sí que ho són. I, especialment, aquests sis; indicats per l'especialista Miquel Gironès en el seu compte d'Instagram, del qual ja suma prop de 88.000 seguidors.

"Agafo l'excés d'informació i el simplifico en un mètode pas a pas que s'adapti a tu", assegura. I, efectivament, aporta a les xarxes consells simples i esquemàtics per a tots aquells que es plantegen portar una vida més saludable i una dieta adequada per tenir el pes ideal.

I, dins de la seva manera de divulgar, ha optat per seleccionar sis vegetals, els reis entre aquest tipus d'aliments per a una dieta enfocada a aprimar-se. En primer lloc, per la seva escassa aportació calòrica (compte, és important recordar que una dieta tampoc no s'ha de quedar curta quant a calories). Però, sobretot, pel valor nutricional. Aquests són els sis vegetals que destaca Gironès per sobre d'altres: cogombre, xampinyons, enciam, api, carabassó i espàrrecs. (Si bé, cal aclarir que, encara que popularment se l'inclogui en la categoria, tècnicament els xampinyons no són vegetals).

"Si el teu objectiu és perdre greix, intenta consumir-ne almenys un cada dia. Estan plens d'aigua, fibra i nutrients, et saciaran sense aportar gairebé calories", destaca l'expert, que afegeix una opció personal: "A mi m'encanten els xampinyons amb salsa de soja i els espàrrecs al forn (a la sal)".