4 consells per tenir cura de la teva audició

Gaudir d’una bona audició ens permet desenvolupar el dia a dia amb normalitat

L’oïda és un sentit clau per poder gaudir del dia a dia sense problemes

L’oïda és un sentit clau per poder gaudir del dia a dia sense problemes / Freepik

Dels cinc sentits dels que està dotat el ser humà l’oïda és el mes important juntament amb la vista. Tenir una bona audició és fonamental per a la nostra qualitat de vida. Ens permet comunicar-nos amb els altres, gaudir de la música, percebre els sons de la natura, i estar alerta als perills que ens envolten. Per això, tenir cura de la nostra audició des de ben petit és crucial per evitar problemes futurs.

La prevenció pot ser la millor cura, per això et volem donar alguns consells per gaudir d'una bona audició:

Protegeix les teves oïdes del soroll excessiu: el soroll fort pot danyar les teves oïdes de manera irreversible. Fes servir taps o auriculars amb cancel·lació de soroll en ambients sorollosos i evita escoltar música a volums molt alts.

Neteja les teves orelles amb compte: utilitza solucions suaus i evita introduir-hi objectes estranys, com a bastonets de cotó.

Mantingues una bona higiene: les infeccions a la orella poden afectar la teva audició. Renteu les vostres mans amb freqüència i eviteu compartir objectes personals, com audiòfons o auriculars.

Fes-te revisions auditives periòdiques: fins i tot si no tens símptomes. És recomanable fer-se una revisió auditiva almenys una vegada a l'any per detectar possibles problemes a temps.

Si vols més informació o tens dubtes et recomanem visitar el Centre Òptic i Auditiu del Bages. Fa més de 25 anys que tenen cura de la nostra salut visual i ara també l’auditiva, donant servei a Manresa i Sant Vicenç de Castellet.

Tinguis l’edat que tinguis no arraconis la teva salut auditiva, ja que seguint els consells del Centre Òptic i Auditiu del Bages podràs seguir gaudint de la vida com tu vols, sense renunciar a res del que t’apassiona. Els que vulguin fer-se una revisió o anar a resoldre els seus dubtes, poden demanar cita prèvia.